search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:34
MENU CLOSE

Τριήμερο του Πάσχα: Μπλόκα, περιπολίες και πρόστιμα σε δρόμους, εκκλησίες και πυλωτές

16.04.2020 05:26
Τριήμερο του Πάσχα: Μπλόκα, περιπολίες και πρόστιμα σε δρόμους, εκκλησίες και πυλωτές  - Media

 

Εξονυχιστικοί θα είναι οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ σε εθνικές οδούς, παραδρόμους και σταθμούς ΚΤΕΛ, ενόψει του τριημέρου του Πάσχα, στο πλαίσιο των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας με σκοπό να μπλοκαριστούν όσοι επιχειρήσουν να “δραπετεύσουν” εντός και εκτός Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει φροντίσει να υπάρχει αστυνόμευση και σε κάθε παράδρομο, ενώ μέτρα έχουν παρθεί και για περιοχές της Αττικής όπου κόσμος έχει εξοχικές κατοικίες. Στην Αττική θα υπάρχουν μπλόκα σε πολλά σημεία, μεταξύ των οποίων η λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου, Βάρης – Κορωπίου, Μαρκοπουλου, Μαραθώνος και λεωφόρος Πεντέλης προς Νέα Μάκρη. Εκατοντάδες θα είναι και τα μπλόκα που θα υπάρχουν στις εξόδους από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην περιφέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες ώστε οι αστυνομικοί να μην δέχονται δικαιολογίες και να ερευνούν αν αυτά που γράφουν οι μετακινούμενοι στα χαρτιά τους συμβαδίζουν με τις αποσκευές που φέρουν. Παράλληλα, οι αρχές έχουν ανακοινώσει ήδη τον διπλασιασμό των προστίμων που για άσκοπες μετακινήσεις θα ανέρχεται στα 300 ευρώ. Επίσης οι αστυνομικοί θα προχωρούν σε αφαίρεση πινακίδων και θα υποχρεώνουν σε αναστροφή τους επιβάτες.

Εκτός της Τροχαίας στην επιχείρηση μετέχουν και ένστολοι από τοπικά τμήματα, η Αμεση Δράση, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ ακόμη και τα ΜΑΤ, αλλά και αστυνομικοί γραφείου που θα βγουν στους δρόμους, ενώ στο σχέδιο μετέχει και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνώντας στα κοινωνικά δίκτυα σελίδες με κόσμο που τυχόν παρακινήσουν τους πιστούς να αγνοήσει τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και να βρεθεί στους ναούς.

Ακόμη και το Λιμενικό συμμετέχει στους ελέγχους που θα είναι εντατικοί στα λιμάνια της χώρας για όσους επιχειρήσουν να ταξιδέψουν και δεν έχουν μαζί τους το Ε1, κάτι που θα ισχύει και στα αεροδρόμια, αλλά και τα ΚΤΕΛ.

Εντατικές περιπολίες στους ναούς
Εκτός από τους εντατικούς ελέγχους στο οδικό δίκτυο, μεγάλη είναι η ανησυχία για τη συμπεριφορά των πολιτών κατά  τις ημέρες της κορύφωσης του Θείου Δράματος ειδικά την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο στις εκκλησίες καθώς υπάρχει ο φόβος πως κάποιοι θα σπάσουν την καραντίνα και θα πάνε σε Λειτουργίες. Σύμφωνα με πληροφορίες στον σχεδιασμό της ΕΛΑΣ προβλέπονται περιπολίες ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός έξω από ναούς οι οποίοι θα λειτουργούν κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς μεγάφωνα.

Θα υπάρχουν μπλόκα έξω από ιερούς ναούς με ένστολους και αστυνομικούς με πολιτικά, drones αλλά και διακριτικός έλεγχος των social media για τυχόν «περίεργους» που θα προσπαθήσουν να ξεσηκώσουν πιστούς και να τους οδηγήσουν σε εκκλησίες.

Επιπλέον, θα υπάρχουν περιπολίες για την αποτροπή γλεντιών και συναθροίσεων σε αυλές και πιλοτές πολυκατοικιών.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24