search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:40
MENU CLOSE

Ο καιρός για το Πάσχα (Χάρτες)

16.04.2020 16:10
Ο καιρός για το Πάσχα (Χάρτες) - Media

 

Λίγες τοπικές νεφώσεις αναμένονται την Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου 2020. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο. Οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Ειδικότερα, αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Η ορατότητα κατά έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 5 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 23, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 20, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 20, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 11 έως 23 (στη Ρόδο τοπικά έως 24), στις Κυκλάδες από 10 έως 19 και στην Κρήτη από 8 έως 22.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα γίνουν δυτικοί 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν δυτικοί 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ από το μεσημέρι όμως θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα 4 και τοπικά τα 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα κατά έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς.

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Κυριακή του Πάσχα σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα προγνωστικά δεδομένα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά της βορειοανατολικής χώρας θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή του Πάσχα η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα αγγίξει τους 26 βαθμούς Κελσίου.

kairos_pasxa_analisi

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 20-04-2020
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

deutera_tou_pasxa

ΤΡΙΤΗ 21-04-2020
Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου, νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα κεντρικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:39