search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:50
MENU CLOSE

«Αίσχος και στους αρχιερείς και στους άρχοντες του λαού» – Παραλήρημα ιερέα στα Πευκάκια (Video)

18.04.2020 04:59
Οι κληρικοί ζητούν από τον Πρωθυπουργό ανοιχτές εκκλησίες ενόψει Χριστουγέννων - Media

 

Παραλήρημα ιερέα στο ναό του Αγίου Νικολάου, στα Πευκάκια, τη Μεγάλη Παρασκευή.  Στη διάρκεια της λειτουργίας της Αποκαθήλωσης, ο ιερέας χαρακτήρισε τον κορωνοϊό «γρίπη» και αφού εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων προειδοποίησε πως  «η οργή του Θεού είναι πάνω από τα κεφάλια» αρχόντων και αρχιερέων που έκλεισαν τις εκκλησίες την Μεγάλη Παρασκευή.

«Κάναμε υπακοή και αφήσαμε τον Χριστό μας μόνο με κάποιους μαθητές του. Όπως και τότε. Και εξήλθαν μετά μαχαιρών και ξύλων να συλλάβουν τους προσκυνητές. Η πατρίδα μας βρήκε χιλιάδες αστυνομικούς. Οι λαθραίοι, οι κακοποιοί, οι βιαστές, οι λωποδύτες επίσημοι και ανεπίσημοι κυκλοφορούν ελεύθεροι. Και οι πιστοί εξετάζονται για το που πάνε τέτοια μέρα. Ευτυχώς βρέθηκε ένας από τον πολιτικό κόσμο και αυτός από την πτέρυγα εκείνη που δεν είναι η δεξιά του υψίστου. Ευρέθηκε ένας πολιτικός να πει επιτέλους την Μεγάλη Παρασκευή αφήστε τον Επιτάφιο, μιλήστε λίγο με το συναίσθημά σας, αφήστε να δουν οι πιστοί από τα μπαλκόνια», ανέφερε. 

Ο Επιτάφιος «είναι ένα γεγονός 2.000 ετών που για πρώτη φορά παρατηρείται αυτό και δυστυχώς βρεθήκαμε επί των ημερών μας να γευτούμε και αυτό το πικρό ποτήρι. Οι αρχιερείς και οι άρχοντες του λαού αποφάσισαν επί το αυτό να φυλακίσουν τον Ιησού, να τον αποκλείσουν από τους πιστούς του», συνέχισε. 

«Μας έχουν φυλακίσει με απάτη για μια γρίπη»

Ο ιερέας εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων: «Αίσχος. Και στους αρχιερείς και στους άρχοντες του λαού. Αίσχος. Αυτό το αίσχος δεν θα το σβήσει η ιστορία. Δεν θα σβηστεί από την ιστορία αυτό το αίσχος. Αυτή η αγανάκτηση του λαού του Θεού. Θα έρθει η οργή και η κατάρα του Θεού στα κεφάλια όλων όσων αποφάσισαν να στερήσουν το σώμα και το αίμα του Κυρίου από τους πιστούς, αρκετοί από τους οποίους έκαναν αγώνα επί ένα έτος για να κοινωνήσουν την Ανάσταση. Αίσχος. Που κατάντησε η εκκλησία της Ελλάδος. Αίσχος. Απορώ που δεν εξανίστανται ο λαός, μας έχουν φυλακίσει με απάτη για μία γρίπη. Όλοι το λένε. Τα κανάλια, οι καναλάρχες, οι δημοσιογράφοι, αυτά λένε μεταξύ τους και εμάς μας λένε ψέματα».

«Προβλέπουν και τον Σεπτέμβριο γρίπη. Και τα Χριστούγεννα κλειστές εκκλησίες. Όχι κύριοι, να μας πάτε φυλακή, να τελούμε στο κελί μας τη Θεία Λειτουργία και να απολογηθούμε στο Θεό. Αίσχος. Έστω την εσχάτη ώρα μετανοείτε αρχιερείς και άρχοντες αλλιώς η οργή του Θεού είναι πάνω από τα κεφάλια σας. Γιατί δεν φέρνετε τον κ. Ιωαννίδη να μιλήσει με τον εγκάθετο της κυβερνήσεως να μιλήσουν σε ζωντανή συνομιλία. Γιατί. Γιατί κάθε κράτος έχει έναν δικό του γιατρό. Μου λένε γιατροί στα νοσοκομεία πως δεν μπορούν να μιλήσουν γιατί θα τους απολύσουν. Αυτή είναι η Δημοκρατία, να τη χαίρεστε. Προτιμώ να πεθάνω από γρίπη παρά να πεθάνω από εσάς. Με συγχωρείτε λαέ του Θεού μου αλλά δεν μπορώ άλλο να βαστάξω αυτή την αγανάκτηση», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:50