search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:45
MENU CLOSE

Εκτίναξη του χρυσού στα 3.000 δολ./ουγγιά «βλέπει» η Τράπεζα της Αμερικής

22.04.2020 11:04
Χρυσός: Σενάρια για νέο ρεκόρ πριν το τέλος του έτους μέσω... Λευκού Οίκου - Media

 

Η Bank of America (ΒοfΑ) αύξησε την 18μηνη τιμή-στόχο για τον χρυσό στα 3.000 δολάρια ανά ουγγιά, στην έκθεσή της με τον τίτλο «Η Fed δεν μπορεί να εκτυπώσει χρυσό». Η αύξηση είναι μεγαλύτερη κατά 50% από την τρέχουσα ανώτατη τιμή.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η τράπεζα αύξησε την τιμή στόχο της από τα 2.000 δολάρια προηγουμένως, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σε όλο τον κόσμο απελευθερώνουν τεράστια ποσά φορολογικών και νομισματικών κινήτρων για την ενίσχυση των οικονομιών που πλήττονται από την πανδημία.

«Καθώς η οικονομική παραγωγή συρρικνώνεται απότομα, οι δημοσιονομικές δαπάνες αυξάνονται και οι ισολογισμοί της κεντρικής τράπεζας διπλασιάζονται, οι ισοτιμίες θα μπορούσαν να τεθούν υπό πίεση», ανέφεραν αναλυτές, συμπεριλαμβανομένων των Michael Widmer και Francisco Blanch.

Η BofA αναμένει ότι ο χρυσός θα διαμορφωθεί στα 1.695 $ ανά ουγγιά το 2020 και στα 2.063$ το 2021. Το ρεκόρ των 1.921,17 δολαρίων είχε επιτευχθεί τον Σεπτέμβριο του 2011. Οι τιμές spot διαπραγματεύονται σήμερα περίπου στα 1.678 δολάρια καταγράφοντας αύξηση κατά 11% φέτος.

«Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ένα ισχυρό δολάριο, μειώνει την αστάθεια των χρηματοπιστωτικών αγορών και η χαμηλότερη ζήτηση κοσμημάτων στην Ινδία και την Κίνα θα μπορούσε να αποτελέσει καθοδικό ρίσκο για τον χρυσό», αναφέρει η BofA. «Αλλά πέρα ​​από τις παραδοσιακές βασικές αρχές προσφοράς και ζήτησης χρυσού, η οικονομική ύφεση επιστρέφει σε μια εξαιρετική κλίμακα», τονίζεται στην έκθεση της τράπεζας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:45