search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:41
MENU CLOSE

Κομμωτήρια: «Εξαφανίζονται» τα περιοδικά, βαφή μαλλιών στο… πεζοδρόμιο! – Όλες οι νέες αλλαγές

29.04.2020 09:03
Κομμωτήρια: «Εξαφανίζονται» τα περιοδικά, βαφή μαλλιών στο... πεζοδρόμιο! - Όλες οι νέες αλλαγές - Media

 

Από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου απελευθερώνεται το ωράριο λειτουργίας των κουρείων και των κομμωτηρίων, ενώ η εξυπηρέτηση θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού, με απαραίτητη τη χρήση μάσκας τόσο από το προσωπικό όσο και από τους πελάτες.

Όμως αυτή δεν θα είναι η μόνη αλλαγή σε σχέση με όσα ξέραμε για τα κομμωτήρια. Κι αυτό γιατί πλέον από τον χώρο αναμονής θα πρέπει να… εξαφανιστούν τα περιοδικά, ενώ όσο οι γυναίκες περιμένουν να… πιάσει η βαφή θα κάθονται σε εξωτερικό χώρο.

Μάλιστα ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο στέγνωμα με το πιστολάκι, διότι γίνεται περιστροφή αέρα, γι αυτό είναι απαραίτητο οι πόρτες και τα παράθυρα να είναι ανοιχτά ώστε να υπάρχει αλλαγή αέρα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Αθήνας-Πειραιά ( ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη δεν χρησιμοποιούμε από μόνοι μας σεσουάρ, διότι είναι κλειστά και μέσα γίνεται περιστροφή αέρα.

Οπωσδήποτε οι εργαζόμενοι στο κομμωτήριο θα πρέπει να φοράνε γάντια που θα αλλάζουν ανά πελάτη. Δεδομένη είναι η αλλαγή ρόμπας και πετσέτας.

Η κ. Παγώνη μάλιστα προτείνει, να αφήσουμε να περάσει λίγο διάστημα ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και μετά να κλείσουμε το ραντεβού μας.

Το νέο πλαίσιο λειτουργίας

-Απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας 2 μέτρα.

–    Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο με ραντεβού, μέσω τηλεφώνου

–    Oι επιχειρήσεις οφείλουν να συμπληρώνουν κατάλογο με ραντεβού και θα τον δείχνουν στα ελεγκτικά όργανα.

–    Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για προσωπικό και πελάτες.

–    Υποχρεωτική η χρήση γαντιών μιας χρήσης για εργαζόμενους σε κέντρα αισθητικής.

–    Απελευθερώνεται το ωράριο εργασίας από 7 το πρωί μέχρι 10 το βράδυ και το Σάββατο 7 το πρωί με 9 το βράδυ.

–    Ισχύουν οι περιορισμοί των τετραγωνικών μέτρων, δηλαδή για καταστήματα μέχρι 20 τετραγωνικά θα μπορούν να βρίσκονται εντός 4 άτομα. Αν το κατάστημα είναι 100 τετραγωνικά θα μπορούν να βρίσκονται μέχρι 12 άτομα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15