search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:18
MENU CLOSE

«Ξαφνικά έσβησαν τα φώτα της πλατείας και επιτέθηκαν τα ΜΑΤ»: Αυτόπτης μάρτυρας καταγγέλλει τι συνέβη χθες βράδυ στην Κυψέλη (Video)

09.05.2020 15:08
«Ξαφνικά έσβησαν τα φώτα της πλατείας και επιτέθηκαν τα ΜΑΤ»: Αυτόπτης μάρτυρας καταγγέλλει τι συνέβη χθες βράδυ στην Κυψέλη (Video) - Media

 

Σοκάρει η μαρτυρία νεαρής γυναίκας στο pontiki.gr για όσα συνέβησαν, τα ξημερώματα του Σαββάτου, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Η αυτόπτης μάρτυρας, που χτυπήθηκε από αστυνομικούς με κλομπ στο κεφάλι, καταγγέλλει αγριότητες των ΜΑΤ και αναίτιες επιθέσεις.

Η Ι. Σ. (τα πλήρη στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας) είχε βγει λίγη ώρα νωρίτερα από το σπίτι της και κατευθυνόταν σε σπίτι συγγενικού της προσώπου κοντά στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. «Λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα βρισκόμουν στην κάτω γωνία της πλατείας. Υπήρχε αρκετός κόσμος αλλά καμία απολύτως ένταση. Ούτε μουσική έπαιζε, ούτε υπήρχε φασαρία. Απλώς άνθρωποι έπιναν μπύρα και συζητούσαν», περιγράφει.

Ξαφνικά «έσβησαν τα φώτα και επικράτησε πανικός. Είδα ανθρώπους να απομακρύνονται τρέχοντας και μια διμοιρία ΜΑΤ να κινείται από τον δρόμο στον οποίον βρίσκεται το σπίτι μου», συνεχίζει. Ακολούθησαν σκηνές άγριας αστυνομικής βίας: «Χτυπούσαν ανεξέλεγκτα, πετούσαν κόσμο πάνω στα αυτοκίνητα, έβριζαν χυδαία. Εμένα με πέταξαν πάνω σε ένα αυτοκίνητο. Όταν σηκώθηκα, αστυνομικός των ΜΑΤ με χτύπησε με κλομπ στο κεφάλι».

Σε άλλα στενά της Κυψέλης –όπως καταγγέλλει- οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ήταν ακόμα πιο επιθετικοί, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις μώλωπες που έφεραν στα σώματά τους οι άνθρωποι που οδηγήθηκαν, το μεσημέρι του Σαββάτου, στο αυτόφωρο κατηγορούμενοι για τα επεισόδια.

Aδιάψευστος μάρτυρας βίντεο που κάνει το γύρω του διαδικτύου με πρωταγωνιστές δικυκλιστές της «Δράσης» (πρώην «Δέλτα»). 

Το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση διαμαρτυρίας στην περιοχή της Κυψέλης. Η προσυγκέντρωση έχει προγραμματιστεί στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Στις 21 Μαΐου η δίκη των συλληφθέντων για τέσσερα πλημμελήματα

Τέσσερις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος περιλαμβάνει η δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας στους συλληφθέντες κατά την διάρκεια επεισοδίων που έγιναν σήμερα τα ξημερώματα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κατηγορίες που απήγγειλε ο Εισαγγελέας αφορούν τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης , βίας κατά υπαλλήλων, απείθειας και εξύβρισης , ενώ οι πέντε συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο. Η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 21 Μαΐου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:18