search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:48
MENU CLOSE

Αυτή είναι η μεγαλύτερη δημοσιογραφική γκάφα στο πολιτικό ρεπορτάζ τα τελευταία 40 χρόνια

11.05.2020 12:58
Απάντηση ΝΔ σε Παππά: «Χρειάστηκαν 376 λέξεις για να μην απαντήσει» - Media

 

Πριν 40 χρόνια η ελληνική Δημοκρατία μετρούσε έξι χρόνια ζωής όπως και η Νέα Δημοκρατία. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το κόμμα που είχε ιδρύσει αναζητούσε νέο αρχηγό που θα ανέκοπτε την πορεία του ΠΑΣΟΚ προς την εξουσία.
Οι υποψήφιοι ήταν δύο. Ο άκρως συντηρητικός Ευάγγελος Αβέρωφ, υπουργός Άμυνας και ο Γεώργιος Ράλλης που παρά το καρα-δεξιό παρελθόν του εμφανιζόταν ως εκσυγχρονιστής του κόμματος.
Η εκλογή είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 8 Μαΐου. Η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη. Και οι δύο είχαν πιστούς οπαδούς στα μέλη της Κοινοβουλευτικής ομάδας που θα αποφάσιζαν με την ψήφο τους.
Ο Τύπος της Δεξιάς ήταν κι αυτός μοιρασμένος. Η «Καθημερινή» της Ελένης Βλάχου και η «Μεσημβρινή» του Χρήστου Σιαμαντά υποστήριζαν Ράλλη, το συγκρότημα Μπότση, «Ακρόπολις» και «Απογευματινή» ήταν με τον Αβέρωφ.


Μόνο που ο Νάσος Μπότσης, αν και ήταν έξυπνος εκδότης, στην προκειμένη περίπτωση, «πήρε στο λαιμό» του και τις εφημερίδες και τους διευθυντές του. Τη μέρα της ψηφοφορίας και οι δύο κυκλοφόρησαν με τίτλο που μιλούσε για  (σχεδόν) σίγουρη εκλογή του φίλου του Αβέρωφ.

Γκάφα διέπραξε και υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΡΤ που πιστεύοντας τα ρεπορτάζ των εφημερίδων του Μπότση δήλωσε την υποστήριξή του στον χαμένο της αναμέτρησης κι έπειτα έσπευδε να τα… μπαλώσει σύ,μφωνα με ρεπορτάζ του «Μικροπολιτκού» των «Νέων».


Από τις άλλες εφημερίδες της εποχής σταχυολογούμε μερικές δημοσιεύσεις τους και γελοιογραφίες από την νεοδημοκρατική προεδρική εκλογή.

 

Πηγή: pasatemo.worldpress.com
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:48