search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:56
MENU CLOSE

Πλακιωτάκης: Τι θα γίνει με το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος – Πως θα πάμε στα νησιά

12.05.2020 06:32
Πλακιωτάκης: Τι θα γίνει με το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος – Πως θα πάμε στα νησιά  - Media

 

Για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, και εάν και εφόσον επιτραπεί η κίνηση προς τα νησιά, θα υπάρξουν σαφείς οδηγίες για το πώς θα ταξιδέψουμε. Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στη τηλεόραση του Mega.

Ήδη από χθες, έχει επιτραπεί η μετακίνηση στα νησιά σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους και σε εργαζομένους. «Η μετακίνηση θα γίνει σταδιακά με ασφάλεια και προστασία» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης και πρόσθεσε πως το ακριβές διάγραμμα θα ανακοινωθεί εγκαίρως τις επόμενες δυο με τρεις ημέρες.

«Επειδή πήραμε έγκαιρα μέτρα, τα κρούσματα στα νησιά ήταν πολύ περιορισμένα και αυτό αποτελεί μεγάλη κληρονομιά τα πατρίδας μας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως τα εγκωμιαστικά σχόλια του διεθνούς τύπου για την Ελλάδα οφείλονται στην επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας.

Η ακτοπλοΐα ενισχύεται από εθνικούς πόρους και σκοπός είναι να ενισχυθεί περαιτέρω και από ευρωπαϊκούς πόρους.

Ερωτηθείς αν θα αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων, ο Υπουργός επιβεβαίωσε πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, ενώ μίλησε και για την πληρότητα των πλοίων που θα μειωθεί κατά το ήμισυ προκειμένου να μπορούν να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας και να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας του πληρώματος και των επιβατών.

Σχετικά με τον θαλάσσιο τουρισμό (επαγγελματικά σκάφη αναψυχής), υποστήριξε πως το άνοιγμά του θα συμπέσει με το άνοιγμα των νησιών, ενώ για την ενίσχυσή του θα γίνει αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ για την ενίσχυση της ρευστότητας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:55