search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:08
MENU CLOSE

Αφγανιστάν: Ένοπλη επίθεση σε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (Photos)

12.05.2020 08:31
Αφγανιστάν: Ένοπλη επίθεση σε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (Photos) - Media

 

Ένοπλοι εξαπέλυσαν σήμερα το πρωί επίθεση εναντίον κλινικής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, δήλωσε πηγή προσκείμενη στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ πληροφορίες που μεταδίδει τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο αφήνει να εννοηθεί πως υπάρχουν πολλά θύματα.

«Νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα δέχεται επίθεση», δήλωσε η πηγή και πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν ήδη επιχείρηση για να απωθήσουν τους δράστες και ότι είναι πιθανό στην κλινική να πραγματοποιούσε επίσκεψη ο υφυπουργός Υγείας την ώρα που άρχισε η έφοδος.

Ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επίθεση σε κλινική αν και δεν είναι ακόμη σαφές ποιοι ευθύνονται για την ενέργεια.

Σύμφωνα με το αφγανικό τηλεοπτικό δίκτυο 1TV, η επίθεση άρχισε με την πυροδότηση βόμβας από καμικάζι στην είσοδο της κλινικής, που επέτρεψε σε άλλους ενόπλους να μπουν στο κτίριο.

Βρισκόταν σε εξέλιξη μάχη και ακούγονταν πυρά όπλων και κρότοι χειροβομβίδων, σύμφωνα με το δίκτυο, που επικαλέστηκε γιατρό που εργάζεται στη μονάδα αυτή στο δυτικό τμήμα της αφγανικής πρωτεύουσας, στο Νταστ-ι-Μπάρκι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:08