search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:04
MENU CLOSE

Συνεχίζει να υπερασπίζεται την χλωροκίνη ο Τραμπ

19.05.2020 21:15
Σκληρή γλώσσα από Τραμπ για Κίνα - Media

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τη χρήση που ο ίδιος κάνει ενός συνταγογραφούμενου φαρμάκου για την ελονοσία, για την προστασία κατά του κορονοϊού, παρά τις προειδοποιήσεις των αμερικανικών υγειονομικών αρχών, υποστηρίζοντας ότι εναπόκειται στα άτομα να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις.

Χθες Δευτέρα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αποκάλυψε ότι παίρνει υδροξυχλωροκίνη προληπτικά εναντίον του κορονοϊού.

Χωρίς να προσφέρει αποδείξεις, ο Τραμπ είπε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Καπιτώλιο ότι πιστεύει ότι η υδροξυχλωροκίνη «σου δίνει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας», προσθέτοντας: «Οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους».

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει προειδοποιήσει για πιθανές σοβαρές παρενέργειες από τη χρήση του φαρμάκου σε ασθενείς με Covid-19.

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, του οποίου η εκπρόσωπος Κέιτι Μίλερ έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, δήλωσε στο Fox News σε συνέντευξή του ότι δεν παίρνει το φάρμακο.

«Δεν το παίρνω, αλλά δεν θα δυσανασχετούσα ποτέ με οποιοδήποτε Αμερικάνο να πάρει τη συμβουλή του γιατρού του», είπε ο Πενς, σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης. Σημείωσε ότι η FDA είχε εγκρίνει τη «χρήση εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων» του φαρμάκου όταν συνταγογραφήθηκε από ένα γιατρό.

«Ο γιατρός μου δεν το συστήνει, αλλά δεν θα δίσταζα να λάβω τη συμβουλή του γιατρού μου. Κάθε Αμερικανός πρέπει να κάνει το ίδιο», είπε.

Πριν από εβδομάδες, ο Τραμπ είχε διαφημίσει το φάρμακο ως πιθανή θεραπεία βασιζόμενος σε μια θετική αναφορά σχετικά με τη χρήση του κατά του ιού, αλλά μεταγενέστερες μελέτες διαπίστωσαν ότι αυτό δεν ήταν βοηθητικό.

Ο γιατρός του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ, ανέφερε σε ένα υπόμνημα που δημοσιεύτηκε αργά χθες ότι αυτός και ο πρόεδρος συζήτησαν τα στοιχεία υπέρ και κατά της λήψης του φαρμάκου και συμφώνησαν ότι «το πιθανό όφελος από τη θεραπεία υπερτερεί των σχετικών κινδύνων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:03