02/06/2020 14:59:11

Καλαμάκι Χταπόδι

Καλαμάκι Χταπόδι - Media

Υλικά

1 κιλό χταπόδι (μόνο τα πλοκάμια)

100ml λευκό ξηρό κρασί (προαιρετικά)

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

1 φύλλο δάφνης

Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση

Λίγο ελαιόλαδο

 

Για το σερβίρισμα

40 γραμμάρια ελαιόλαδο

Χυμό από ένα μικρό λεμόνι

1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα

 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα το χταπόδι, το κρασί, τη δάφνη και το κρεμμύδι κομμένο στη μέση. Σιγοβράζουμε για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Όταν είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους μπουκίτσας. Περνάμε τις μπουκιές σε ξύλινα καλαμάκια που έχουμε εμποτίσει για λίγες ώρες σε νερό.

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα σχαροτηγανο και ψήνουμε τα καλαμάκια για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και φτιάχνουμε μια σάλτσα με το ελαιόλαδο, το χυμό από ένα λεμόνι ή λάϊμ και 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα και περιχύνουμε τα καλαμάκια.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και πιττάκια.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.