search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:48
MENU CLOSE

Οι γιατροί με τα φουσκωτά ξεκινούν το ταξίδι για τεστ covid-19 σε νησιά των Κυκλάδων

23.05.2020 14:33
Οι γιατροί με τα φουσκωτά ξεκινούν το ταξίδι για τεστ covid-19 σε νησιά των Κυκλάδων - Media

 

Τα χαράματα της Δευτέρας, 25 Μαϊου, τέσσερα ιδιωτικά φουσκωτά σκάφη της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Σύμπλευση», με συνολικά 20 επιβαίνοντες, θα βάλουν πλώρη από το Λαύριο και θα χαράξουν ρότα για Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο και Σίκινο, σε μια ειδική υγειονομική αποστολή. Εκτός από τους γιατρούς της εθελοντικής ομάδας θα επιβαίνουν στελέχη και γιατροί του ΕΟΔΥ, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν διαγνωστικά τεστ για κορονοϊό σε ευπαθείς ομάδες στα τέσσερα νησιά της άγονης γραμμής. Οι πλωτές ομάδες θα επιστρέψουν στην Αττική την Τρίτη, μαζί με τα δείγματα, τα οποία θα προωθηθούν προς ανάλυση στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια.

Πρόκειται για την πρώτη κοινή αποστολή, που αποφασίστηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΕΟΔΥ με την εθελοντική οργάνωση, η οποία έχει εμπειρία ετών στην υγειονομική υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων σε απομονωμένα και ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Στα τέσσερα νησιά της αποστολής δεν έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα κρούσμα κορονοϊού, όπως και στα περισσότερα του αρχιπελάγους. Ανάλογα με τις ανάγκες, θα ακολουθήσουν κι άλλες, στις μικρές Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

«Οργώνουν» το Αιγαίο για δωρεάν εξετάσεις

Από την ίδρυσή της, το 2014, μέχρι σήμερα, η «Σύμπλευση» έχει διανύσει πάνω από 2.800 ναυτικά μίλια, σε έξι εαρινούς διάπλους του Αιγαίου και πέντε φθινοπωρινές αποστολές, σε συνολικά 23 νησιά, από τη Σαμοθράκη και τον Άγιο Ευστράτιο ως την Κάσο και το Καστελλόριζο.
Οι γιατροί και νοσηλευτές της έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 8.000 δωρεάν εξειδικευμένες εξετάσεις σε πάνω από 4.950 άτομα, έχουν συλλέξει πάνω από 1.650 δείγματα αίματος (τα οποία αναλύθηκαν και τα αποτελέσματα μαζί με τα σχόλια και τις ιατρικές οδηγίες απεστάλησαν στους κατοίκους), έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες τεστ Παπ, βιοψίες μετά από αφαίρεση σπίλων, καθώς και άλλες μικροεπεμβάσεις όπου αυτό ήταν επιβεβλημένο. Επίσης, έχουν «προικίσει» τα νησιά με έργα υποδομής, αξιοποιώντας χρήματα από χορηγίες.

Πηγή: cyclades24.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:48