search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:00
MENU CLOSE

Ξέσπασε σε κλάματα για τον Φλόιντ ο ηθοποιός του Star Wars Τζον Μπογιέγκα

03.06.2020 18:25
Ξέσπασε σε κλάματα για τον Φλόιντ ο ηθοποιός του Star Wars Τζον Μπογιέγκα  - Media

 

Σε κλάματα για τις διακρίσεις που υφίστανται οι μαύροι ξέσπασε την Τετάρτη ο  Βρετανονιγηριανός ηθοποιός του Star Wars Τζον Μπογιέγκα σε μια μεγάλη διαδήλωση στο Λονδίνο για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Μιλώντας στους διαδηλωτές, σε κατάσταση έντονης συναισθηματικής φόρτισης, ο ηθοποιός δήλωσε τώρα είναι η ώρα να απαιτήσουν φυλετική ισότητα.

“Οι μαύρες ζωές είχαν πάντα σημασία” δήλωσε. “Ήμασταν πάντα σημαντικοί. Πάντα σημαίναμε κάτι. Πάντα πετυχαίναμε ανεξάρτητα (από τις αντιξοότητες. Και τώρα είναι η ώρα. Δεν περιμένω. Δεν περιμένω (για δικαιοσύνη”.

“Κάθε μαύρος καταλαβαίνει και συνειδητοποιεί την πρώτη φορά που σου υπενθυμίζεται ότι είσαι μαύρος”, πρόσθεσε. “Θυμάσαι. Κάθε μαύρος εδώ θυμάται όταν ένα άλλο άτομο σου υπενθύμισε ότι ήσουν μαύρος”.

Ο Βρετανονιγηριανός απαρίθμησε τα ονόματα αρκετών μαύρων που σκοτώθηκαν από την αστυνομία στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στη Βρετανία. 

“Είναι πολύ, πολύ σημαντικό να διατηρούμε τον έλεγχο αυτού του κινήματος και να το κάνουμε όσο πιο ειρηνικό γίνεται”, πρόσθεσε. ‘’Θέλουν να προκαλέσουμε χάος’’ πρόσθεσε, απευθύνοντας έκκληση για ειρηνικές διαδηλώσεις. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30