search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:18
MENU CLOSE

Ηράκλειο: Απεγνωσμένη έκκληση από 58χρονη – «Μη μου κόψετε το ρεύμα, θα μείνω χωρίς οξυγόνο!»

04.06.2020 06:47
Στο σκοτάδι η Βούλα - Μεγάλη η βλάβη, πρόβλημα και με τα φανάρια - Media

Σε αδιέξοδο βρίσκεται μια 58χρονη γυναίκα, που μέσα στα σοβαρά προβλήματα υγείας που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει, κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα λόγω μεγάλου χρέους στη ΔΕΗ…

Πρόκειται για την κ. Ευθυμία Σκουπάκη από τον Άγιο Βασίλειο, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με το δυσθεώρητο ποσό οφειλής στη ΔΕΗ των 4.372 ευρώ, ως απόρροια συσσωρευμένων υπολοίπων τα οποία δεν μπόρεσε να πληρώσει.

Οπως αναφέρει η nea kriti καθώς δε δύναται ούτε τώρα να πληρώσει, όπως είναι φυσικό, αυτό το τεράστιο ποσό, η ΔΕΗ για να μη της κόψει την παροχή, της ζητά να καλύψει τουλάχιστον το ποσό των 1.500 ευρώ, προκειμένου στη συνέχεια να αποπληρώσει σε δόσεις το υπόλοιπο. Όμως τα λιγοστά χρήματα της σύνταξης με τα οποία καλείται να ζήσει δεν τις αφήνουν το περιθώριο να κάνει οικονομία και να μαζέψει το ποσό που της ζητά η ΔΕΗ. Έτσι κινδυνεύει, εάν δε βρεθεί λύση στο πρόβλημά της, μετά τις 20 Ιουνίου να μείνει χωρίς ρεύμα αλλά και χωρίς… οξυγόνο!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους γιατρούς, η κ. Ευθυμία εδώ και χρόνια υποφέρει από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια σοβαρού βαθμού (εμφύσημα). Επιπλέον πάσχει από υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια και εκφυλιστική σπονδυλαρθροπάθεια με μεγάλου βαθμού λειτουργικές διαταραχές. Σύμφωνα με τα παραπάνω, το συνολικό ποσοστό της αναπηρίας της ανέρχεται σε 80%.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, απαραίτητο εξάρτημα για να κρατηθεί στη ζωή είναι ο νεφελοποιητής, συσκευή η οποία διευκολύνει τη χορήγηση των εισπνεόμενων φαρμάκων για την καταπολέμηση παθήσεων του αναπνευστικού, την οποία είναι αναγκασμένη να χρησιμοποιεί κάθε δύο ώρες τη μέρα. Η συσκευή αυτή όμως για να λειτουργήσει πρέπει να είναι συνδεμένη στο ρεύμα. Άρα, εάν η ΔΕΗ της κόψει την παροχή, αυτομάτως της κόβει και το δικαίωμα στη ζωή…

«Δε φτάνει η σύνταξη»

Αυτή τη στιγμή, η κ. Ευθυμία ζει με τη σύνταξη που παίρνει από τον ΟΓΑ, της τάξεως των 150 ευρώ, συν τη σύνταξη του άντρα της που ανέρχεται στα 400 ευρώ. Το ποσό που καλείται να δίνει για τα φάρμακά της μηνιαίως ανέρχεται στα 150 ευρώ. Παράλληλα έχει να πληρώνει και μια δόση στεγαστικού δανείου των 656 ευρώ το μήνα. Το πώς τα βγάζει πέρα μόνο εκείνη το ξέρει…

«Δεν μπορώ να τα πληρώσω όλα αυτά γιατί δε βγαίνω. Θα μείνω νηστική. Όταν μου ήρθε η ειδοποίηση της ΔΕΗ χάθηκε η γη κάτω από τα πόδια μου. Πού θα βρω 4.000 ευρώ που μου ζητάνε; Δεν έχω λεφτά. Δεν μπορώ να καλύψω αυτό το ποσό και θα μείνω χωρίς ρεύμα», λέει πικραμένη και απογοητευμένη η κ. Ευθυμία, εκλιπαρώντας για βοήθεια, ώστε να βγει από το αδιέξοδο.

«Αν μπορούσε να με βοηθήσει οικονομικά κάποιος συνάνθρωπός μας, αυτό θα μου έδινε μεγάλη ανακούφιση. Καταλαβαίνω πως οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες, όμως αν η ΔΕΗ μου κόψει το ρεύμα, δε θα μπορώ να παίρνω τα φάρμακά μου… Δε θα ζήσω. Ζητάω μόνο ένα χέρι να με βοηθήσει οικονομικά, ώστε να μπορέσω να πληρώσω το χρέος μου», συνεχίζει με τρεμάμενη φωνή.

Με δύο άνεργα παιδιά – Σοβαρά τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειας

Η κ. Ευθυμία έχει δύο παιδιά άνεργα. Ο άνδρας της κόρης της έχει επίσης σοβαρή αναπηρία και δεν μπορεί να εργαστεί. Άρα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια είναι μεγάλα και δε λύνονται.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:13