search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:50
MENU CLOSE

Κόβει την ανάσα: Περπάτησαν σε σχοινί επάνω από κρατήρα ενεργού ηφαιστείου – Την ώρα που σχοινοβατούσαν το ηφαίστειο ξερνούσε λάβα

15.06.2020 13:32
Κόβει την ανάσα: Περπάτησαν σε σχοινί επάνω από κρατήρα ενεργού ηφαιστείου – Την ώρα που σχοινοβατούσαν το ηφαίστειο ξερνούσε λάβα   - Media

 

Ο Αλεξάντερ Σουλτζ, από τη Γερμανία και ο Ράφαελ Μπρίντι από τη Βραζιλία είναι δυο φίλοι που έχουν ένα κοινό σημείο. Τους σαγηνεύει ο κίνδυνος. Ή ακόμη καλύτερα είναι ερωτευμένοι μα τον κίνδυνο. 
Οι δυο φίλοι αποφάσισαν να σχοινοβατήσουν σε ένα ενεργό ηφαίστειο.

Το βρήκαν στον Ειρηνικό ωκεανό ένα μικρό νησάκι που επάνω του βρυχάται το ηφαίστειο Γιασούρ. Το ύψος του ηφαιστείου είναι 400 μέτρα ενώ από τη μια άκρη του κρατήρα του στην άλλη το μήκος είναι 260 μέτρα. 


Ο Αλεξάντερ και ο Ράφαελ έστησαν από τη μια άκρη στην άλλην κατασκευές και τέντωσαν το σχοινί. Από κάτω ο κρατήρας όχι μόνο έβγαζε αέρια αλλά ξερνούσε σε μεγάλο ύψος λάβα. Τελικά αποφάσισαν α περάσουν. Φόρεσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες λόγω των αερίων, πάτησαν επάνω στην άκρη του σχοινιού και πέρασαν απέναντι. 


Μπήκαν αμέσως στο βιβλίο Γκίνες ενώ μετά το τέλος του εγχειρήματος τους είπα πως ήταν κάτι το απλο, εάν εξαιρέσεις τα σφοδρά ρεύματα αέρα επάνω από τον κρατήρα που κουνούσαν το σχοινί πέρα δώθε. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:50