search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:55
MENU CLOSE

Προσπάθεια «αποσυμπίεσης» Κίνας-Ινδίας μετά τη συμπλοκή στα Ιμαλάια

17.06.2020 17:26
Προσπάθεια «αποσυμπίεσης» Κίνας-Ινδίας μετά τη συμπλοκή στα Ιμαλάια - Media
 
Η Κίνα και η Ινδία συμφώνησαν να «κατευνάσουν την ένταση» μετά τις πολύνεκρες συγκρούσεις στη μεθόριο μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε σήμερα το Πεκίνο έπειτα από την τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν οι αντίστοιχοι αρχηγοί της διπλωματίας των δύο κρατών.
 
Οι συγκρούσεις της Τρίτης σε μια κοιλάδα των Ιμαλαΐων, στη διαφιλονικούμενη μεθόριο των δύο χωρών, είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 20 νεκρούς στο στρατόπεδο της Ινδίας, ενώ το Πεκίνο μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει θύματα στις τάξεις του. Πρόκειται για την πρώτη σύγκρουση με νεκρούς ανάμεσα στις δύο χώρες έπειτα από πολλές δεκαετίες.
 
“Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αντιμετωπίσουν κατά τρόπο ισότιμο τα σοβαρά γεγονότα που προκλήθηκαν από τη σύγκρουση στην κοιλάδα του Γκαλουάν”, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε μετά τη συζήτηση που είχαν ο Κινέζος υπουργός Γουάνγκ Γι και ο Ινδός ομόλογός του Σουμπραχμανγιάμ Τζαϊσάνκαρ.
 
Το Πεκίνο και το Νέο Δελχί συμφώνησαν να “σεβασθούν τη συναίνεση που θα επιτευχθεί κατά τη διάρκεια των συναντήσεων των στρατιωτικών από τα δύο μέρη, να κατευνάσουν το συντομότερο δυνατό την κατάσταση στο σημείο και να διατηρήσουν την ειρήνη και την ηρεμία στις παραμεθόριες περιοχές”, πρόσθεσε η κινεζική διπλωματία.
 
Οι δύο χώρες είχαν συγκρουσθεί στρατιωτικά για τα σύνορά τους το 1962.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:54