search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:39
MENU CLOSE

Υπόθεση Novartis: Δικογραφία για υπερσυνταγογραφήσεις έστειλε στη Βουλή η Τουλουπάκη

18.06.2020 15:07
Novartis: Κυβερνητική επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα  - Media
 
Την ώρα που η προανακριτική επιτροπή τη Βουλής για την υπόθεση της Novartis συνεχίζει τις εργασίες της, η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διαβίβασε ενώπιον της δικογραφία που αφορά στο σύζυγο γιατρό της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου.
 
Ειδικότερα, η κυρία Τουλουπάκη διαβίβασε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση Novartis πόρισμα της Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) του ΕΟΠΥΥ.
 
Στo πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται ότι διαπιστώθηκε πως υπήρξε εκ μέρους του συγκεκριμένου γιατρού κατευθυνόμενη συνταγογράφηση προσδιορίζοντας το ύψος της εκτιμώμενης ζημίας για το δημόσιο σε περίπου 1,7 εκατ. ευρώ. Ακόμη, το πόρισμα φέρεται να αναφέρει πως ο σύζυγος της κυρίας Ράικου από τους 1.033 ασθενείς για τους οποίους εξέδωσε σχετικές συνταγές, είχε εξετάσει μόνο τους 5 από αυτούς.
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πόρισμα σημειώνεται ότι η συνταγογράφηση σε ασφαλισμένους που ο γιατρός συνταγογράφησης δεν εξετάζει και συνεπώς δεν γνωρίζει αναλυτικά το ιατρικό τους ιστορικό αποτελεί σοβαρό και ενδεχόμενο επικίνδυνο ιατρικό σφάλμα, η συνταγογράφηση του ιατρού κατευθύνεται σε μεγάλα ποσοστά προς συγκεκριμένες εταιρίες και ότι η κατευθυνόμενη συνταγογράφηση γίνεται κατά σαφή παράβαση όσων ορίζονται από τις διατάξεις του ΕΟΠΥΥ.
 
Η κυρία Τουλουπάκη διαβίβασε τη συγκεκριμένη δικογραφία στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής προκειμένου μα συσχετιστεί με το φάκελο της φαρμακοβιομηχανίας. Παράλληλα κράτησε αντίγραφο προκειμένου να προχωρήσει η ποινική προκαταρκτική εξέταση με ερευνώμενα αδικήματα ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και παθητική δωροδοκία.
 
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στην προκαταρκτική επιτροπή συνέχισε την κατάθεσή του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:39