search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:21
MENU CLOSE

Πετυχημένη άσκηση του Ιράν στον Ινδικό: Νέας γενιάς πύραυλος κρουζ πετυχαίνει… διάνα σε απόσταση 280 χλμ. (Photos/Video)

19.06.2020 11:04
Πετυχημένη άσκηση του Ιράν στον Ινδικό: Νέας γενιάς πύραυλος κρουζ πετυχαίνει... διάνα σε απόσταση 280 χλμ.  (Photos/Video) - Media

 

Ο ιρανικός στρατός δοκίμασε με μεγάλη επιτυχία, όπως ανακοίνωσε, έναν νέο πύραυλο τύπου κρουζ κατά πλοίων, επιτυγχάνοντας τους ναυτικούς στόχους κατά τη διάρκεια ασκήσεων που έλαβαν χώρα στον Ινδικό Ωκεανό. Ο νέος πύραυλος λέγεται ότι έχει βεληνεκές τουλάχιστον 280 χλμ.

Οι ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, με την ονομασία «Μάρτυρες του Ραμαζανιού», πραγματοποιήθηκαν στο βόρειο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού και στη Θάλασσα του Ομάν. Πλάνα της άσκησης, που κυκλοφόρησαν από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη, δείχνουν πολλούς πυραύλους κρουζ να εκτοξεύονται από εκτοξευτές εδάφους και πλοίων. 

Οι εικόνες δείχνουν επίσης έναν πύραυλο που σημειώνει ένα ισχυρό χτύπημα σε αιωρούμενο ψεύτικο στόχο ο οποίος λέγεται ότι ήταν σε απόσταση περίπου 280 χλμ. από την έδρα των εκτοξευτών.

Οι νέοι πύραυλοι που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των ασκήσεων έχουν περιγραφεί από ιρανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους ως όπλα «επόμενης γενιάς». Η επιτυχής δοκιμασία είναι “σημάδι σημαντικής προόδου στην αύξηση της συνοχής μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και της αμυντικής βιομηχανίας”, δήλωσε ο αντιναύαρχος του Ιράν, Habibollah Sayyari, αποκαλώντας τους πυραύλους “υποσχόμενο βήμα στην ενίσχυση της δύναμης άμυνας και αποτροπής”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:18