12/07/2020 13:07:06

Ο Μαδούρο απέλασε την πρέσβειρα της ΕΕ στη Βενεζουέλα

Ο Μαδούρο απέλασε την πρέσβειρα της ΕΕ στη Βενεζουέλα - Media

 

Διορία 72 ωρών να εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα έδωσε τη Δευτέρα στην επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Καράκας, ο Νικολάς Μαδούρο.

Η απόφαση απέλασης της πρέσβειρας της ΕΕ, Ιζαμπέλ Μπριχάντε Πεντρόσα έρχεται ως αντίδραση στις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ εναντίον 11 Βενεζουελάνων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένων βουλευτών, δικαστή και ανώτερου στρατιωτικού αρχηγού, για δράση κατά της Εθνοσυνέλευσης, στην οποία κυριαρχεί η Αντιπολίτευση, σύμφωνα με το Reuters. Αυτοί στους οποίους επιβλήθηκαν οι κυρώσεις αναγνωρίζονται από την κυβέρνηση Μαδούρο, αλλά όχι από τα μέλη της Συνέλευσης, που επέλεξαν εκ νέου τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, ως επικεφαλής του νομοθετικού σώματος τον περασμένο Ιανουάριο

Ο Μαδούρο ανακοίνωσε την απέλαση της πρέσβειρας της ΕΕ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο προεδρικό παλάτι Μιραφλόρες: «Αποφάσισα να δώσω στον πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης 72 ώρες για να φύγει από τη χώρα. [...] Αρκετά με τον ευρωπαϊκό αποικιοκρατισμό απέναντι στη Βενεζουέλα» είπε.

Πρόσθεσε ότι θα επιτραπεί στους διπλωμάτες της Ε.Ε. να χρησιμοποιήσουν αεροπλάνο ώστε να εγκαταλείψουν τη χώρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.