search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 07:50
MENU CLOSE

Η Τουρκία «χάνει» οριστικά το νέο εργοστάσιο της VW – Ακύρωση σχεδίων λόγω κορωνοϊού

02.07.2020 10:16
Σοκ για τον Ερντογάν: Η Volkswagen αποχωρεί από την Τουρκία για Σλοβακία - Media

 

Οριστικά τέλος δίνει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία VW στο σενάριο κατασκευής εργοστασίου στην Τουρκία, εξαιτίας των συνεπειών της κρίσης της πανδημίας στον κλάδο του αυτοκινήτου σε παγκόσμια κλίμακα – μιας κρίσης, η οποία περιόρισε δραστικότατα τις πωλήσεις οχημάτων. Τα σχετικά αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Βloomberg, θυμίζοντας ότι το 2019 είχε και πάλι ανακύψει θέμα με τα σχέδια της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τότε η αφορμή να «παγώσει» τις αποφάσεις της η Volkswagen για επενδύσεις στην Τουρκία ήταν το ότι ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία. Βάσει του αρχικού σχεδιασμού, το εργοστάσιο θα κατασκευαζόταν στην περιοχή της Σμύρνης, δημιουργώντας περί τις 4.000 θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, προτού οριστικοποιηθεί η επιλογή της Τουρκίας, είχε εξετασθεί από τη γερμανική εταιρεία και η Βουλγαρία ως εναλλακτική, αλλά τελικώς απορρίφθηκε. Το τουρκικό εργοστάσιο, εάν υλοποιείτο, θα χρησιμοποιείτο για την παραγωγή αυτοκινήτων υπό τα διάφορα σήματα του ομίλου. Ενα από αυτά τα σήματα θα ήταν της Skoda και ενδεχομένως και της Seat.

Θεωρητικά θα μπορούσαν στη νέα αυτή εγκατάσταση να παραχθούν σχεδόν 300.000 αυτοκίνητα σε ετήσια βάση, προσφέροντας στη Volkswagen την απαραίτητη βάση για την επέκτασή της στην αγορά της Μέσης Ανατολής. Επιπλέον, το εργοστάσιο της Volkswagen θα συνιστούσε σημείο αναφοράς για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων σε μια χώρα που είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πριν από την πανδημία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32