search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:45
MENU CLOSE

Κέρκυρα: Διαδήλωση στον Ερημίτη – Σε εκδήλωση του Kassiopi Project ο Κ. Μητσοτάκης

11.07.2020 16:20
Κέρκυρα: Διαδήλωση στον Ερημίτη – Σε εκδήλωση του Kassiopi Project ο Κ. Μητσοτάκης - Media

 

Διαδήλωση στην περιοχή του Ερημίτη, στην βορειοανατολική Κέρκυρα, πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου σύλλογοι, σωματεία και φορείς του νησιού, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή, για να συμμετάσχει σε εκδήλωση του “Kassiopi Project”. Στον Ερημίτη πρόκειται να πραγματοποιηθεί τουριστική επένδυση για την οποίαν από πολλές πλευρές εγείρονται ενστάσεις και φόβοι ότι θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη καταστροφή του μοναδικού κάλλους φυσικού τοπίου.

Οι περισσότεροι από 500 διαδηλωτές απαίτησαν να ακυρωθεί η τουριστική επένδυση και η περιοχή να μετατραπεί σε δημόσιο πάρκο.

Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες δημιούργησαν φραγμό στους διαδηλωτές, ωστόσο κατόπιν διαπραγματεύσεων η πορεία σταδιακά συνεχίστηκε στην κατάφυτη περιοχή. 

Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, καθώς και η Σοφία Σακοράφα, βουλευτής του ΜέΡΑ25.

 

Μητσοτάκης: “Σημαντική τουριστική στρατηγική επένδυση”

 

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των επενδύσεων ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή επένδυση ως μία «σημαντική τουριστική στρατηγική επένδυση», τη δεύτερη που γίνεται μετά το Ελληνικό. «Πρόκειται για δύο εγχειρήματα, σε ξεχωριστές γωνιές της χώρας, που έχουν τον ίδιο αναπλαστικό χαρακτήρα, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και νέο πλούτο, διαφορετικής κλίμακας αλλά κοινής ταυτότητας, καθώς αξιοποιούν δημόσια γη με τη σύμπραξη ιδιωτικών κεφαλαίων» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων, κατέληξε στον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσου Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, οι αντιπεριφερειάρχες και άλλοι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης ενώ το παρών έδωσε και ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ, ο οποίος μετέφερε μήνυμα του Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, καθως η επένδυση είναι αμερικανικών συμφερόντων.

Πρόκειται για μια επένδυση άνω των 120 εκατ. ευρώ, σε σύνολο 495 στρεμμάτων, όπου το 93% θα παραμείνει πράσινο, με μόνο δόμηση το 7%. Κατά την κατασκευή της επένδυσης θα δημιουργηθούν, όπως είπε ο πρωθυπουργός, 1.000 νέες θέσεις εργασίας και κατά τη λειτουργία της 500 νέες θέσεις εργασίας. Πρόκειται για ένα πολυτελές θέρετρο με ξενοδοχείο 5 αστέρων, με 90 δωμάτια και 76 σουίτες καθώς και μέχρι 40 αραιοκατοικημένες πολυτελείς επαύλεις. Επίσης στην επένδυση περιλαμβάνεται και μαρίνα ελλιμενισμού σκαφών δυναμικότητας περίπου 60 θέσεων με δυνατότητες εφοδιασμού των σκαφών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:45