search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:38
MENU CLOSE

Αίγυπτος-Γαλλία-συμμαχία, κατά του Ερντογάν: Στο επίκεντρο τα Rafale και όχι μόνο

14.07.2020 13:41
Αίγυπτος-Γαλλία-συμμαχία, κατά του Ερντογάν: Στο επίκεντρο τα Rafale και όχι μόνο - Media
 
Με την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο να αυξάνεται συνεχώς, ο άτυπος «συνασπισμός» εναντίον της Τουρκίας φαίνεται να επεκτείνει τους δεσμούς του. Γαλλία και Αίγυπτος κάθονται ξανά στο εξοπλιστικό τραπέζι!
 
Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «La Tribune», το Κάιρο ενδιαφέρεται να αυξήσει τον αριθμό των μαχητικών Rafale, να βελτιώσει τις επιδόσεις των δύο ελικοπτεροφόρων Mistral και, γιατί όχι, να παραγγείλει περισσότερες κορβέτες Gowind 2500. Η Αίγυπτος διαθέτει τώρα 23 Rafale και μία κορβέτα Gowind 2500 σε υπηρεσία, ενώ άλλες τρεις Gowind 2500 είναι σε διαφορετικά στάδια δοκιμών, πριν παραδοθούν επίσημα στο Αιγυπτιακό Ναυτικό.
 
Με αφετηρία το 2014 η Αίγυπτος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους πελάτες της γαλλικής πολεμικής βιομηχανίας στον κόσμο, αγοράζοντας μεταξύ άλλων μία φρεγάτα FREMM, τέσσερις κορβέτες Gowind 2500, δύο ελικοπτεροφόρα Mistral και 24 μαχητικά Rafale.
 
Η Αίγυπτος συζητούσε για πολλούς μήνες αναφορικά με την προμήθεια επιπλέον 12-24 Rafale, αλλά μια ατυχής δήλωση του Προέδρου Μακρόν παρουσιάζεται να έβαλε στον πάγο οποιαδήποτε νέα συμφωνία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ρόλο «ειρηνοποιού» για να ξεκινήσουν οι τωρινές συζητήσεις έπαιξε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λε Ντριάν, ο οποίος είχε το αξίωμα του υπουργού Άμυνας, όταν έγινε η πώληση των παραπάνω συστημάτων στην Αίγυπτο.
 
Με βάση το δημοσίευμα, τέλος, η Ρωσία προσφέρει στους Αιγύπτιους έναν δορυφόρο αναγνώρισης παρόμοιο με τον Egyptsat-A, ενώ η Thales ανταγωνίζεται την ιταλική Leonardo για έναν δορυφόρο Ραντάρ Συνθετικού Ανοίγματος (SAR).
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:38