search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:39
MENU CLOSE

Επτά φυσικοί τρόποι για να έχεις ενέργεια και τόνωση

20.07.2020 08:57
ΥΠΕΝ: Μέτρα για φθηνότερο ρεύμα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Media

 

Ξυπνάς το πρωί και δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι; Κατά την διάρκεια της μέρας νιώθεις εξάντληση και κόπωση; Νιώθεις το σώμα σου χωρίς ενέργεια;

Η καφεΐνη δεν αποτελεί τον μοναδικό τρόπο που έχεις για να γεμίζεις τις «μπαταρίες» σου. Διάβασε τους παρακάτω φυσικούς τρόπους για να βρεις πάλι την χαμένη σου ενέργεια.

Πάρε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες

Ένα πρωινό γεμάτο με πρωτεΐνες βοηθά τα κύτταρα του εγκεφάλου σου να λειτουργούν φυσιολογικά

Πολύ Νερό

Πίνε πολύ νερό. Το σώμα το έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλο. Είναι το πιο απλό και εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις για να νιώθεις καλύτερα και να έχεις περισσότερη ενέργεια.

Ωμά φρούτα και λαχανικά (κυρίως πρασινάδες)

Τα ωμά φρούτα και λαχανικά περιέχουν πολλές περισσότερες βιταμίνες και ένζυμα από τα μαγειρεμένα. Τα μαγειρεμένα φαγητά χρειάζονται ενέργεια για να χωνευτούν ενώ τα ωμά προσφέρουν ενέργεια. Αύξησε την αναλογία ωμών/μαγειρεμένων και κυρίως την κατανάλωση πράσινων λαχανικών σε μορφή χυμών. Σπανάκι, σιταρόχορτο και μαϊντανός είναι εξαιρετικές πηγές βιταμινών και άλλων μικροθρεπτικών συστατικών ενώ τα φρούτα είναι ιδανικές πηγές θερμίδων για μέγιστη ενέργεια.

Φωτίσου

Το φως του ήλιου αποτελεί τον τρόπο που έχει η φύση να ενημερώσει το βιολογικό σου ρολόι ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Άφησε λοιπόν τις γρίλιες σου ανοιχτές το πρωί ή άναψε ένα δυνατό φως, ώστε να μοιάζει με αυτό του ήλιου που ανατέλλει!

Αναπνοή

Η αναπνοή είναι πηγή ζωής. Το οξυγόνο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που χρειαζόμαστε για να ζήσουμε. Αν δεν αναπνέεις σωστά δεν επιτρέπεις το σώμα σου να λειτουργεί όπως μπορεί να λειτουργήσει. Οι ασκήσεις αναπνοής θα σε βοηθήσουν σημαντικά καθώς και τα συχνά διαλείμματα βαθιάς αναπνοής. Κάθε ώρα ότι και αν κάνεις σταμάτα και πάρε 10 αργές βαθιές αναπνοές. Αυτό θα σε βοηθήσει να νιώσεις πολύ καλύτερα και να αποβάλλεις το άγχος.

Καθημερινή Αεροβική Γυμναστική

Η αεροβική γυμναστική όπου γυμνάζεσαι σε τέτοια ένταση που δεν διακόπτεται η αναπνοή βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος και τη σωστή λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος. Μισή ώρα περπάτημα την ημέρα είναι αρκετή για να δει κανείς διαφορά αλλά προσωπικά προτείνω μισή ώρα περπάτημα και μισή ώρα ελαφρύ τρέξιμο, πηδηματάκια, χορό, ποδήλατο ή κολύμπι. Αν το βάλεις στην καθημερινότητα σου, θα αυξήσει τόσο πολύ την απόδοσή σου τις υπόλοιπες ώρες της μέρας που δε θα γυρίσεις ποτέ ξανά πίσω! Πρόκειται για την καλύτερη επένδυση του χρόνου σου. Μία ώρα περπάτημα την ημέρα ισοδυναμεί με μία παραπάνω μέρα ζωής.

Ύπνος και ξεκούραση

Η έλλειψη ύπνου είναι από τις πιο σημαντικές αιτίες έλλειψης ενέργειας. Αν δεν ξεκουράσεις σωστά το σώμα σου και δεν το αφήσεις να ωφεληθεί από τις υπερευεργετικές ικανότητες του ύπνου, δεν πρόκειται να φτάσεις στα επίπεδα της ενέργειας που επιθυμείς. Μάθε να κοιμάσαι νωρίς, να ξυπνάς χωρίς ξυπνητήρι, να κοιμάσαι σε σωστή στάση, σε απόλυτο σκοτάδι και με άδειο στομάχι.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24