search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:40
MENU CLOSE

Aγία Σοφία – Τούρκος ιστορικός προκαλεί: «Θα υπάρχει πόρνη στο τζαμί;» – Σε ποια αναφέρεται

20.07.2020 16:19
Aγία Σοφία - Τούρκος ιστορικός προκαλεί: «Θα υπάρχει πόρνη στο τζαμί;» - Σε ποια αναφέρεται   - Media

 

Με την αυτοκράτειρα Ζωή την Πορφυρογέννητη «τα έβαλε» τούρκος ιστορικός, με αφορμή τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Ο λόγος για τον καθηγητή Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Σαγγάριου, Εμπουμπεκίρ Σοφούογλου, ο οποίος, με προκλητική ανάρτησή του, ζητά την αφαίρεση -κι όχι μόνο την κάλυψη- της εικόνας της αυτοκράτειρας στο ναό θεωρώντας ότι είχε «έκλυτο βίο». 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε μήνυμά του στο twitter:

«Θα υπάρχει πόρνη στο τζαμί; Όμως, αν οι εικόνες δεν αφαιρεθούν, η παρακαταθήκη  του Μωάμεθ του Πορθητή, η Αγία Σοφία, μαζί με την πόρνη Ζωή θα έχει γίνει το πρώτο τζαμί παγκοσμίως όπου θα εκτίθεται μία πόρνη. Να μπει ένα τέλος στην ανοησία για προστασία των ειδώλων και να αποκαθηλωθούν πια οι εικόνες που αποτελούν ασέβεια προς τον Πορθητή».

Η Ζωή την Πορφυρογέννητη (περ. 978 – 11 Ιουνίου 1050) κυβέρνησε ως Αυτοκράτειρα των Ρωμαίων μαζί με την αδελφή της Θεοδώρα από το 1042 έως το 1050 και ως Αυτοκρατορική σύζυγος από το 1028 έως το 1042.  Υπάρχει ψηφιδωτό της στον γυναικωνίτη της Αγίας Σοφίας.

Την έχουν χαρακτηρίσει ως την Αυτοκράτειρα με την μεγαλύτερη επιρροή τον 11ο αι., η οποία καθόρισε για τέσσερις συνεχόμενες φορές τον Αυτοκράτορα των Ρωμαίων.

Σήμερα επίθεση κατά της αυτοκράτειρας Ζωής μετά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος. Αύριο; 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:40