search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:43
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα σε Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία

23.07.2020 18:32
spain_0

 

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ισπανία αυξήθηκε κατά 2.615 σήμερα, ενώ η χώρα αγωνίζεται να περιορίσει μια έκρηξη των νέων εστιών λοιμώξεων που εμφανίστηκαν από τότε που η ήρθη η αυστηρή καραντίνα πριν από έναν μήνα.

Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας δείχνουν ένα σύνολο 270.166 κρουσμάτων σήμερα από 267.551 που ήταν χθες. Άλλες 16.410 λοιμώξεις καταγράφηκαν τις τελευταίες 14 ημέρες, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Αύξηση και στην Ιταλία

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία παρουσίασε αύξηση: 306 τα περιστατικά μόλυνσης από τον ιό, ενώ δέκα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Χθες, τα κρούσματα ήταν 282 και οι νεκροί εννέα.

Όπως σημειώνουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η μόνη περιφέρεια της χώρας στην οποία δεν καταγράφονται νέα κρούσματα του ιού, είναι η μικρή περιοχή της Βάλε Ντ΄Αόστα, στα σύνορα με την Γαλλία.

Συνολικά, 49 άνθρωποι με covid-19 βρίσκονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, και 713 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο.

Στην Ρώμη, δυο οικιακές βοηθοί οι οποίες μόλις επέστρεψαν από την Ρουμανία, διαγνώστηκαν θετικές στον κορονοϊό. Συνολικά, τα νέα κρούσματα είναι 26, εκ των οποίων 12 «εισαγόμενα».

Στην Μπολόνια, τέλος, ανησυχία προκαλεί μια νέα εστία μόλυνσης σε οίκο ευγηρίας, με 15 νοσηλευτές και γιατρούς, και 12 ασθενείς, οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί στο ειδικό τεστ για την ανίχνευση του ιού.

Γαλλία: Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων το προηγούμενο 24ωρο

Σημαντική αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού κατέγραψε σήμερα η γαλλική αρχή δημόσιας υγείας.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες είναι 1.000, μια αύξηση 66% τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, καθώς οι Γάλλοι τηρούν λιγότερο τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και ο αυξημένος αριθμός τεστ οδηγεί στον εντοπισμό νέων εστιών κορονοϊού σε μέρη της χώρας.

Δέκα άνθρωποι επίσης υπέκυψαν από την Covid-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στην Γαλλία να ανέρχεται σε 30.182, και να είναι ο έκτος μεγαλύτερος παγκοσμίως.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:43