search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:49
MENU CLOSE

Εξαδάκτυλος (Πρόεδρος ΠΙΣ): «Πολύ κοντά στο να μην τα καταφέρουμε το καλοκαίρι» (Video)

29.07.2020 07:49
Εξαδάκτυλος (Πρόεδρος ΠΙΣ): «Πολύ κοντά στο να μην τα καταφέρουμε το καλοκαίρι» (Video) - Media

 

«Είμαστε πολύ κοντά στο να μην τα καταφέρουμε καλά το καλοκαίρι», δήλωσε το πρωί της Τεταρτής στην τηλεόραση του OPEN ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εμφανώς για την πορεία της πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι οι πολίτες δεν ακολούθησαν τη σύσταση των ιατρών για χρήση της μάσκας.

«Επρεπε να έρθουν τα πρόστιμα για να πειστεί ο κόσμος» τόνισε χαρακτηριστικά ο Α. Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε: «Δεν καταφέραμε ποτέ να πείσουμε τον κόσμο για τη χρήση της μάσκας. Δεν μπορούσαμε πέραν της σύστασης να επιβάλλουμε ως γιατροί τη χρήση της. Το ίδιο ισχύει και για τις θεραπείες και για τις επεμβάσεις. Ο γιατρός συστήνει κι ο ασθενής επιλέγει».

Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΠΙΣ πρόσθεσε ότι «δεν είπαμε ποτέ να μην χρησιμοποιείται η μάσκα στις εκκλησίες» και προανήγγειλε ουσιαστικά ότι θα έρθει το μέτρο και για τους ιερούς ναούς.

Εκρουσε δε τον κώδωνα του κινδύνου για τις μάσκες με φίλτρο, «καθώς προστατεύουν αυτόν που την φορά, όχι όμως και τους γύρω του, καθώς αν έχει τον ιό, τον διασπείρει».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι ασπίδες δεν αντικαθιστούν τις μάσκες και δεν παρέχουν ασφάλεια.

«Οι κάθετες για παράδειγμα βοηθούν στην περίπτωση που κάποιος που εργάζεται σε μια κουζίνα ταχυφαγείου. Οι άλλες που στηρίζονται στο πηγούνι είναι… διακοσμητικές».

Τέλος, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι «τα σχολεία θα ανοίξουν με κανόνες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:46