search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:38
MENU CLOSE

Κουνούπια: Πώς να τα απομακρύνετε με φυσικό τρόπο!

30.07.2020 11:14
Τσίμπημα κουνουπιού: Το καλλυντικό που σταματάει τη φαγούρα - Media

 

Εφαρμόζοντας τις οδηγίες που ακολουθούν είναι βέβαιο ότι θα  απαλλαχθούμε από τα κουνούπια αλλά και από τα περισσότερα ενοχλητικά έντομα όπως οι μύγες, οι σκνίπες.

Τα κύρια εντομοαπωθητικά αιθέρια έλαια που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι η σιτρονέλα (ή κιτρονέλα), η λεβάντα,  ο βασιλικός, η μέντα, το γεράνι και ο κέδρος.

Στους εξωτερικούς χώρους όπως το μπαλκόνι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν αρωματικό λύχνο. Πρόκειται για ένα δοχείο το οποίο γεμίζουμε με νερό, κάτω από το οποίο υπάρχει μια υποδοχή για ένα κεράκι ρεσό. Ανάλογα με το μέγεθος της βεράντας και τον αριθμό των ατόμων μπορεί να χρειαστούμε περισσότερους από έναν αρωματικούς λύχνους.

Τα αιθέρια έλαια που θα μας φανούν χρήσιμα στην περίπτωση αυτή είναι η σιτρονέλα (10 σταγόνες) και ο βασιλικός (10 σταγόνες), δηλαδή δυο από τα πιο δυνατά εντομοαποθητικά έλαια. Μόλις τα ρίξουμε στο νερό του λύχνου, ανάβουμε το ρεσό και αφήνουμε το άρωμα να αναδυθεί στο χώρο και να δράσει.

Μια ακόμη πρακτική λύση για το μπαλκόνι είναι μια γλάστρα με βασιλικό, λεβάντα ή γεράνι που έχουν εντομοαπωθητική δράση. Διόλου τυχαία παλαιότερα μια γλάστρα με βασιλικό κοσμούσε πάντα τα παράθυρα και τις αυλές των σπιτιών.

Επιπρόσθετα μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα φυσικό αντικουνουπικό με βασιλικό και ξύδι. Αρκεί να πάρουμε λίγα φύλλα βασιλικού (πλατύφυλλου) να τα κοπανήσουμε στο γουδί ώστε να αναδυθεί το άρωμά τους και στη συνέχει να ρίξουμε λίγο ξύδι. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ στο χώρο που βρισκόμαστε.

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα για να διαλυθεί το αιθέριο έλαιο και κάνουμε επάλειψη στο ερεθισμένο σημείο που μας τσίμπησε το κουνούπι.

Εκτός από τα αιθέρια έλαια υπάρχουν και άλλοι τρόποι να κρατήσουμε τα κουνούπια μακριά μας:
– Φοράμε ρούχα που μας κρατούν δροσερούς (τα κουνούπια ελκύονται από τη θερμότητα του σώματος και τον ιδρώτα). Επίσης ρούχα με μακριά μανίκια και άνετα παντελόνια, ιδιαίτερα τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Επίσης δεν βάζουμε αρώματα.
– Φροντίζουμε ώστε στην αυλή ή στη βεράντα να μην υπάρχουν εστίες με νερό που λιμνάζει επειδή αυτά τα υποτυπώδη «έλη» τραβούν τα κουνούπια σαν μαγνήτης. Επίσης ανανεώνουμε καθημερινά το νερό στα βάζα και αδειάζουμε τα πιατάκια από τις γλάστρες στο μπαλκόνι. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οποιαδήποτε εστία στάσιμου νερού αποτελεί εν δυνάμει εστία αναπαραγωγής κουνουπιών. Γι’ αυτό ποτίζουμε τις πρωινές ώρες. Επίσης κουρεύουμε το γρασίδι και τις φυλλωσιές επειδή στα σημεία αυτά βρίσκουν καταφύγιο τα ενήλικα κουνούπια.
– Καταφεύγουμε στους ανεμιστήρες οροφής που δυσχεραίνουν την προσέγγιση των εντόμων.
– Προτιμούμε λαμπτήρες κίτρινου χρώματος για τους εξωτερικούς χώρους επειδή προσελκύουν λιγότερο τα κουνούπια.

Πηγή: ygeiamou
 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26