search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:49
MENU CLOSE

Πρετεντέρης: Πώς η κυβέρνηση θα κινδυνεύσει να θυμίζει τις «Ευτυχισμένες Μέρες» του Μπέκετ

31.07.2020 06:02
Πρετεντέρης: Πώς η κυβέρνηση θα κινδυνεύσει να θυμίζει τις «Ευτυχισμένες Μέρες» του Μπέκετ - Media

 

 

Με τίτλο «Συνασπισμός» κυκλοφορεί το σημερινό τελευταίο σημείωμα του Γιάννη Πρετεντέρη στα «Νέα» πριν τις διακοπές τους.

Ο γνωστός δημσοιογράφος ασχολείται, με την κυβέρνηση, λέγοντας πώς δεν πρόκειται για μονοκοματική κυβέρνηση αλλά κυβέρνηση συνασπισμού. 

Και εξηγεί: «Νομίζω ότι κάνουν λάθος, όσοι βλέπουν στην εξουσία μια κλασική μονοκομματική κυβέρνηση της ΝΔ. Στην πραγματικότητα έχουμε μια ‘κυβέρνηση συνασπισμού’ της Δεξιάς, του Κέντρου κι ενός αξιόλογου (αν όχι ποσοτικά, σίγουρα ποιοτικά…) τμήματος της Κεντροαριστεράς.

Πέρα από τις όποιες επιμέρους επιτυχίες», προσθέτει, «η υψηλή αποδοχή της κυβέρνησης αντανακλά κυρίως την πολυσυλλεκτικότητα και την ευρύτητα αυτού του πρωτόγνωρου πολιτικού προϊόντος. Η βασική επιτυχία του Μητσοτάκη είναι ότι το διαμόρφωσε και το υπηρέτησε».

Αλλά, κάπου εδώ αρχίζουν οι… αστερίσκοι: «Ο βασικός κίνδυνος που τον απειλεί, είναι να διαρραγεί η (ούτως ή άλλως) ετερογενής συνοχή του μέσα από τις δυσκολίες, τις αστοχίες και τη φθορά της διακυβέρνησης. Αν ο συνασπισμός αυτός καταφέρει να διατηρήσει μια λειτουργική ενότητα, έχει τα εχέγγυα να μετατραπεί σε ένα σύστημα εξουσίας με μονιμότερα χαρακτηριστικά. Αν όχι, οι σημερινές ‘ευτυχισμένες μέρες’ της κυβέρνησης θα θυμίζουν σε λίγο το ομότιτλο έργο του Μπέκετ». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί προς το παρόν ένα βασικό συγκολλητικό στοιχείο του κυβερνητικού συνασπισμού. Τα προηγούμενα χρόνια το “αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο” εξελίχθηκε σε “αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρεύμα”. Το “αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρεύμα” έβγαλε από τις κάλπες έναν “αντι-ΣΥΡΙΖΑ συνασπισμό”. Και τώρα πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ προμηθεύει αστόχαστα την πρώτη ύλη για τη δημιουργία ενός “αντι-ΣΥΡΙΖΑ συστήματος”. Η σημερινή πραγματικότητα ξεφεύγει από τα απλοϊκά ερμηνευτικά στερότυπα ανθρώπων που θέλουν να πιστεύτουν ότι η αποδοχή μιας κυβέρνησης δεν έχει αυθεντική πολιτική ερμηνεία αλλά προκύπτει από μια “λίστα Πέτσα” κάποια “διατεταγμένα μέσα ενημέρσωης” κι άλλα καλαμπούρια, προσθέτει σχολιάζοντας και την Αξιωματική Αντιπολίτευση. 

Το άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη στα Νέα 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:47