search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:16
MENU CLOSE

Οι διάσημες αφράτες τηγανίτες της Disney

31.07.2020 09:25
pancakes.jpg

 

Υλικά

125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

25 γραμμάρια βούτυρο

2 μεσαία αυγά

200 γραμμάρια φρέσκο πλήρες γάλα

6 γραμμάρια μπέικιν

15 γραμμάρια ζάχαρη

Σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα

Φρέσκα φρούτα για το στόλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αρχικά λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους. Ρίξτε τους κρόκους σε ένα μπολ, χτυπήστε τους με ένα χτυπητήρι και στη συνέχεια προσθέστε το λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το γάλα, συνεχίζοντας πάντα να ανακατεύετε με το σύρμα. Χτυπήστε το μίγμα μέχρι να είναι διαυγές.

Προσθέστε το μπέικιν στο αλεύρι και κοσκινίστε τα στο μπολ με το μείγμα των αυγών. Ανακατέψτε με το σύρμα. Τώρα χτυπήστε τα ασπράδια αυγών που έχετε κρατήσει στην άκρη, ρίχνοντας τη ζάχαρη σιγά- σιγά και όταν ασπρίσουν και αφρίσουν, προσθέστε τα απαλά στο μείγμα των αυγών, με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, για να αποφύγετε το ξεφούσκωμα. Θερμάνετε σε μέτρια φωτιά (όχι υψηλή, αλλιώς δεν θα δώσετε χρόνο στη ζύμη να φουσκώσει καλά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και οι τηγανίτες θα γίνουν πολύ σκούρες) ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και απλώστε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια με τη βοήθεια λίγου χαρτιού κουζίνας. Ρίξτε μια κουτάλα ζύμης στο κέντρο του τηγανιού, χωρίς να το απλώσετε.

Όταν οι φυσαλίδες αρχίσουν να εμφανίζονται στην επιφάνεια και η βάση θα είναι χρυσή, γυρίστε την, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, σαν να ήταν μια κρέπα, έπειτα συνεχίστε με την άλλη πλευρά μέχρι να χρυσίσει. Συνεχίστε με το υπόλοιπο της ζύμης και τακτοποιήστε τις τηγανίτες σε μια πιατέλα, στοιβάζοντάς τες τη μια πάνω στην άλλη. Θα πρέπει να σχηματιστούν περίπου 12 τηγανίτες με αυτή τη δόση. Σερβίρονται ζεστές και πασπαλισμένες με σιρόπι σφενδάμου. Μπορείτε να συνοδεύσετε τις τηγανίτες με φρέσκα φρούτα, μέλι ή σιρόπι της επιλογής σας.

Σχόλιο

Η συνταγή είναι της Disney και είναι οι διάσημες τηγανίτες που ετοιμάζει ο καλός Θείος Donald για τα ανιψάκια του Χιούη, Λιούη και Ντιούη.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:16