search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:13
MENU CLOSE

Στην τελική ευθεία ο «μίνι» ανασχηματισμός – Έντονη κινητικότητα τις τελευταίες ώρες

03.08.2020 16:52
Στην τελική ευθεία ο «μίνι» ανασχηματισμός - Έντονη κινητικότητα τις τελευταίες ώρες - Media

 

Συμπληρωματικές παρεμβάσεις και διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις επίσημες ανακοινώσεις να πραγματοποιούνται τα επόμενα 24ωρα, ενδεχομένως και εντός της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema, τις τελευταίες ώρες άρχισε η τελική φάση επαφών από το πρωθυπουργικό γραφείο για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που μετακινούνται ή που αναλαμβάνουν καθήκοντα.

Οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν σε δύο ή τρεις υπουργούς, την αντικατάσταση των υφυπουργών Ενέργειας και Δικαιοσύνης κ.κ. Γεράσιμου Θωμά και Δημήτρη Κράνη που παραιτήθηκαν και την υφυπουργοποίηση ορισμένων βουλευτών ή γενικών γραμματέων. Τις προηγούμενες ώρες οι πληροφορίες ανέφεραν οτι οι διορθωτικές κινήσεις θα γίνουν είτε μέχρι τις 5 Αυγούστου, είτε μετά την Κυριακή 16 Αυγούστου. Φαίνεται πώς τελικά ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει τώρα την κίνησή του.

Βασικό πρόσωπο του ανασχηματισμού σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες θα είναι ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, που αναλαμβάνει τον συντονισμό για το Ταμείο Ανάκαμψης και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που φθάνουν στο ποσό των €72 δισ για την επόμενη εξαετία.

«Δεν γίνεται ανασχηματισμός. Μόνον διορθωτικές αλλαγές τις οποίες αποφασίζει ο Πρωθυπουργός για ενίσχυση του κυβερνητικού έργου», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Εξήγησε πως υπάρχουν τομείς που χρειάζονται επιτάχυνση και ενίσχυση κι ανέφερε ως παράδειγμα τη διαχείριση των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Ο Πρωθυπουργός σταθμίζει και θα πάρει τις αποφάσεις του», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:12