search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:23
MENU CLOSE

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η «απάντησή» της στη Φίνος Φιλμ όταν προωθούσε Καρέζη και Λάσκαρη

06.08.2020 09:59
Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η «απάντησή» της στη Φίνος Φιλμ όταν προωθούσε Καρέζη και Λάσκαρη - Media

 

Την ιστορία που κρύβεται πίσω από τη μεταγραφή που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη από την εταιρεία Φίνος Φιλμ στην “Καραγιάννης – Καρατζόπουλος” παρουσίασε σε αφιέρωμα το περιοδικό Down Town, κάνοντας γνωστό το ποσό που ζήτησε και έλαβε η Εθνική μας σταρ για μια και νόμο ταινία.

«Το 1967, δεύτερη χρονιά λειτουργίας της, η εταιρεία Καραγιάννης – Καρατζόπουλος καταφέρνει να αποκτήσει την πιο διάσημη σταρ της Ελλάδας και το πιο ακριβοθώρητο προϊόν που είχε ποτέ ο Φίνος, την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για την ακρίβεια, τη στιγμή εκείνη η Αλίκη ανήκε στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας Δαμασκηνός – Μιχαηλίδης, στην οποία έμεινε για μικρό χρονικό διάστημα. Τότε η Αλίκη ήταν σε κόντρα με τον Φίνο γιατί είχε μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις που δεν τις δεχόταν η εταιρεία.

Επίσης, τον έβλεπε να δείχνει εύνοια στη Τζένη Καρέζη και στη Ζωή Λάσκαρη, ένιωθε ότι έχανε το “σκήπτρο” και σκέφτηκε πως η καλύτερη απάντηση θα ήταν να πάει στη νέα ανερχόμενη δύναμη, στο απέναντι στρατόπεδο.

Η Καραγιάννης – Καρατζόπουλος την έκλεισε για τρεις ταινίες, με αμοιβή 600.000 δραχμές για κάθε μία.

Εκεί, λοιπόν, γύρισε “Το πιο λαμπρό αστέρι” με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ που έγινε η πιο εμπορική ταινία του 1967 και της εταιρείας (652.661 εισιτήρια), εκτοπίζοντας την Φίνος Φιλμ από τις πρώτες θέσεις και αμφισβητώντας την παντοκρατορία της. Επιπλέον, είναι η 14η πιο εμπορική ελληνική ταινία μέχρι σήμερα.

Η τεράστια επιτυχία της ταινίας ενόχλησε τον Φίνο, ο οποίος λέγεται ότι είπε στους συμβούλους του “φέρτε πίσω την Αλίκη και δώστε της όσα ζητάει”. Η Αλίκη όμως είχε συμβόλαιο για άλλες δύο ταινίες και δεν μπορούσε να επιστρέψει αμέσως», αναφέρει το δημοσίευμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:21