24/09/2020 04:02:16
8.8.2020 / ΜΗΝAΣ ΒΙΝΤΙAΔΗΣ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2137 στις 6-8-2020

Ας ζωγραφίσουμε τον παράδεισο…

Ας ζωγραφίσουμε τον παράδεισο… - Media

 

Πάνω από τριάντα χρόνια στη δημοσιογραφία, ο Βασίλης Κάργας ζει στην Αλεξανδρούπολη, αν και κατάγεται από την Εύβοια. Άργησε, αλλά κατάφερε να βρει τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά τα ρεπορτάζ και τις ανταποκρίσεις στη συγγραφή παιδικών βιβλίων, αφού μπήκε στη ζωή του η υπέροχη κόρη του! 
Μετά την «Παράξενη παρέα του Ορφέα», την πρώτη του ιστορία, συστήνει σε μικρούς αλλά και μεγάλους μια περιπέτεια. Ο τίτλος του νέου του παραμυθιού που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική είναι «Ο κρυμμένος θησαυρός». «Το βιβλίο είναι η καρδιά ενός όμορφου, υπέροχου κόσμου, πρέπει να αφήνουμε τις σελίδες των βιβλίων να χτυπάνε δυνατά και να μεταμορφώνουν το γκρίζο των ημερών μας σε πολύχρωμο» έχει πει.
Η υπόθεση. «Όλη η δράση της νέας του ιστορίας εξελίσσεται μέσα σε ένα σχολείο. Η Ουρανούλα ζει σε μια πόλη που τα πάντα είναι γκρίζα κι αυτό δείχνει την απομόνωση και γενικώς τους ανθρώπους που είναι κλειστοί μεταξύ τους. Ταιριάζει και με την περίπτωση που είναι όλοι απομονωμένοι. Αγαπάει πάρα πολύ το ουράνιο τόξο. Στο σχολείο είναι η μόνη που ζωγραφίζει με χρώματα το ουράνιο τόξο, τα άλλα παιδιά ζωγραφίζουν, με γκρίζα μολύβια, πριγκίπισσες, κάστρα, αυτοκινητάκια, την κοροϊδεύουν, τη φωνάζουν ‘‘Ουρανούλα Τοξούλα’’ και αυτή πάντοτε υπομένει τον σχολικό εκφοβισμό ελπίζοντας κάποτε το ουράνιο τόξο να φωτίσει με τα χρώματά του και τις ψυχές των παιδιών και την ίδια της την πόλη» εξηγεί ο Βασίλης.
Η ηρωίδα. Όπως τονίζει ο συγγραφέας, η ηρωίδα του παραμυθιού, η Ουρανούλα, μας δείχνει πως αν κάνουμε κάτι με αγάπη, με πολλή αγάπη, μπορούμε να αντέχουμε και υπάρχουν φορές που μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο τη ζωή όλων μας. «Όσο αυτό κι αν φαντάζει ουτοπία, και κυρίως να μην πάψουμε ποτέ να κάνουμε όνειρα και να ελπίζουμε, αυτά πιστεύω είναι τα συστατικά» λέει υπενθυμίζοντας πολύ εύστοχα μια φράση του Νίκου Καζαντζάκη: «Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.