26/09/2020 22:02:18

Πόρος: Όπου φύγει - φύγει οι τουρίστες μετά το ...lockdown

Πόρος: Όπου φύγει - φύγει οι τουρίστες μετά το ...lockdown  - Media

 

Η μεγάλη ανησυχία για τα κρούσματα και τα αυστηρότατα μέτρα που εύλογα πάρθηκαν και θυμίζουν lockdown συντέλεσαν με τη σειρά τους την… αποχώρηση πολλών τουριστών.

Κι ενώ ο Πόρος μετρά ήδη 30 κρούσματα και η ιχνηλάτηση των επαφών συνεχίζεται, το νησί αδειάζει. 

Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές και στο νησί δεν κυκλοφορεί κανείς. 

Οι τουρίστες φεύγουν και όλα είναι άδεια.... Ταβέρνες, παραλίες, σοκάκια. Τίποτα δεν θυμίζει ελληνικό καλοκαίρι. 

Ενεργοποιήθηκε το 112 

Μετά τα 30 κρούσματα στην περιοχή, ενεργοποιήθηκε με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, το 112, που έστειλε σε όσους βρίσκονται στον Πόρο το ακόλουθο μήνυμα:

 

«Οι αστυνομικοί δεν έκαναν ελέγχους για κορωνοϊό» - Οργισμένη καταγγελία του δήμαρχου 

Τη στιγμή που όλο το νησί είναι ανήσυχο για την εξέλιξη της κατάστασης, εντύπωση προκαλούν οι καταγγελίες του δημάρχου ότι οι αστυνομικές αρχές δεν πραγματοποιούσαν ελέγχους.

"Είχαν αποφασίσει να μην κάνουν ελέγχους και μάλιστα να μην ανταποκρίνονται ούτε και στις δικές μας εκκλήσεις για ελέγχους" ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Open ο κ. Γιάννης Δημητριάδης. Όπως τόνισε όταν ο ίδιος πίεσε την κατάσταση τότε οι έλεγχοι που έγιναν αντί να επικεντρώνονται στα μέτρα κατά του κορωνοϊού, επικεντρώθηκαν στους καταλόγους των καταστημάτων.

Επίσης, όπως κατήγγειλε δημόσια ο δήμαρχος του νησιού, η αστυνομία ακόμη και σε κάποιους ελέγχους που πραγματοποίησε δεν προχώρησε σε κυρώσεις. Ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο Δήμος σε ελέγχους που είχε κάνει είχε διαπιστώσει παραβάσεις και μάλιστα είχε "σφραγίσει" και κατάστημα.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.