01/10/2020 08:06:47

Νέες αποκαλύψεις για ολιγωρία στην τραγωδία στο Μάτι - Ο υπεύθυνος για τα εναέρια μέσα έπινε καφέ

Νέες αποκαλύψεις για ολιγωρία στην τραγωδία στο Μάτι - Ο υπεύθυνος για τα εναέρια μέσα έπινε καφέ  - Media

 

Τις κρίσιμες ώρες που βρισκόταν σε εξέλιξη η φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο βασικός υπεύθυνος για τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής εμφανίζεται να πίνει καφέ σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου είναι βάση των ελικοπτέρων.

Ειδικότερα, εκείνες τις ώρες τον επισκέφθηκε στη βάση μία εθελόντρια της Πυροσβεστικής, η οποία ήθελε να οργανώσει περιήγηση παιδιών στο χώρο. Στη συνέχεια, αφού την ξενάγησε, ο αξιωματικός και η εθελόντρια αποχώρησαν και πήγαν σε τοπικό κατάστημα της περιοχής.

Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν, όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» από υπομνήματα και καταθέσεις σε δικαστικούς λειτουργούς, ύστερα από μήνυση συγγενών των θυμάτων μέσω του δικηγόρου Αθηνών κ. Βασίλη Καπερνάρου, αξιωματικών και ιδιωτών που έδιναν παρόν στην Υπηρεσία Εναερίων Μέσων της ΕΛΑΣ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την ώρα της πύρινης καταστροφής στο Μάτι.

Οι συγγενείς των θυμάτων, μέσω του κ. Καπερνάρου, είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες ότι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής  που βρίσκονταν στην βάση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τις κρίσιμες ώρες του Ιουλίου του 2018, ασχολούντο με… ξεναγήσεις μίας επισκέπτριας, χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον για όσα συνέβαιναν στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας.

Υπήρξε μάλιστα και κατάθεση αξιωματικού της Πυροσβεστικής ενώπιον του ανακριτή κ. Αθανάσιου Μαρνέρη που ερευνά την τραγωδία στο Μάτι, ο οποίος κατέθεσε ότι «η γυναίκα εισήλθε στην εγκατάσταση από την πύλη 12 του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» γύρω στις 18.20 (σ.σ. κι ενώ η πυρκαγιά στο Μάτι μαινόταν). Την είδα να μπαίνει στο γραφείο του υπευθύνου, κάθισε εκεί για περίπου 30 λεπτά και στην συνέχεια έφυγαν από το γραφείο προς άγνωστη κατεύθυνση».

Η εθελόντρια φέρεται να έχει αναφέρει ότι η επίσκεψή της ήταν διερευνητική εν όψει εκδρομής παιδιών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κι αυτό ήταν το θέμα της συνάντησης με τον υπεύθυνο των εναερίων μέσων της Πυροσβεστικής. Ακολούθησε έξοδός τους για καφέ  χωρίς να προσδιορίζεται με σαφήνεια η χρονική διάρκειά της. Όμως φέρεται να έχουν μνημονεύσει ότι από το σημείο που κάθονταν έβλεπαν τους καπνούς  από την φωτιά στο Μάτι.

Ο εν λόγω αξιωματικός ωστόσο φέρεται να είχε υπογραμμίσει ότι «οι εντολές για τις πτήσεις των ελικοπτέρων δίνονται από το επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής κι εκείνος δεν θα μπορούσε να λάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την απογείωση ή μη των ελικοπτέρων». Όπως αναφέρει, τέλος, ο κ. Καπερνάρος μιλώντας στο «Το Βήμα», «τα δεδομένα αυτού του φακέλου για τα τεκταινόμενα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αποκαλύπτουν τις κακουργηματικές συμπεριφορές υπευθύνων αξιωματικών της Πυροσβεστικής  που έχουν επισημάνει και δικαστικοί λειτουργοί».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.