search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:57
MENU CLOSE

Δεύτερη νύχτα οργής στη Βηρυτό – Σφοδρές οδομαχίες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας

09.08.2020 17:49
Δεύτερη νύχτα οργής στη Βηρυτό - Σφοδρές οδομαχίες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας - Media

 

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της Βηρυτού μεταξύ των δυνάμεων επιβολής του νόμου και διαδηλωτών, στη δεύτερη συναπτή ημέρα ταραχών μετά την πολύνεκρη έκρηξη στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Σε μια λεωφόρου που οδηγεί στο κοινοβούλιο, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και έριξαν πυροτεχνήματα εναντίον της αστυνομίας, η οποία απάντησε με χρήση δακρυγόνων προσπαθώντας να διαλύσει το πλήθος, διαπίστωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου, μία ημέρα μετά τα παρόμοια επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ομάδα διαδηλωτών έκανε έφοδο στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας στη Βηρυτό.

Στο μεταξύ, φωτιά ξέσπασε σε μία από τις εισόδους στην πλατεία του κοινοβουλίου στο κέντρο της Βηρυτού, καθώς εκατοντάδες οργισμένοι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στην περιοχή που έχουν αποκλείσει οι αστυνομικές δυνάμεις, μεταδίδουν λιβανέζικα τηλεοπτικά δίκτυα.

Στις εικόνες που μεταδίδονται ζωντανά διακρίνονται επίσης αστυνομικοί να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν τους διαδηλωτές, ομάδες των οποίων εισέβαλαν στα γραφεία του υπουργείου Στέγασης και Μεταφορών.

Παραιτήσεις υπουργών – Εισήγηση του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές

Στο μεταξύ, δύο υπουργοί της κυβέρνησης του Λιβάνου υπέβαλαν την Κυριακή την παραίτησή τους. 

Το βράδυ, παραιτήθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος, καταγγέλλοντας πως η κυβέρνηση έχασε σειρά ευκαιριών για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Η αποχώρηση του Νταμιανός Κατάρ ακολουθεί την παραίτηση της υπουργού Ενημέρωσης Μανάλ Άμπντελ Σαμάντ νωρίτερα σήμερα, στον απόηχο της πολύνεκρης έκρηξης που συγκλόνισε τη Βηρυτό την περασμένη Τρίτη.

«Μπροστά στην τεράστια καταστροφή (…) και (…) σε ένα αποστειρωμένο καθεστώς που έχασε πολλές ευκαιρίες, (…) αποφάσισα να υποβάλω την παραίτησή μου από την κυβέρνηση», γνωστοποίησε ο Κατάρ.

«Αυτή την περίοδο της οδύνης που ενώνει τους Λιβανέζους, διακρίνω την ελπίδα στην ικανότητα των νέων μας να προωθήσουν έναν νέο Λίβανο, που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους και τα όνειρά τους».

Οι παραιτήσεις των υπουργών έρχονται μία ημέρα μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές, προκειμένου να εξομαλυνθεί η πολιτική ζωή του Λιβάνου που συνταράσσεται από ογκώδεις διαδηλώσεις και σφοδρές συγκρούσεις μετά την γιγαντιαία έκρηξη της προηγούμενης Τρίτης στη Βηρυτό.

Πληροφορίες από: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:56