search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:29
MENU CLOSE

«Έπαιζε» με την ανεργία των καλλιτεχνών λόγω κορωνοϊού: Σύλληψη 49χρονης για απάτη στην Αργυρούπολη

15.08.2020 14:40
ΟΑΕΔ: Ραγδαία αύξηση των ανέργων μέσα σε ένα μήνα - Μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών στην λίστα - Media

 

Την δεινή θέση των καλλιτεχνών, οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία αυτών που πληρώνουν βαριά την κρίση από τον κορωνοϊό, εκμεταλλεύτηκε μια 49χρονη Ελληνίδα υπήκοος, η οποία είχε στήσει «επιχείρηση» στο Ιντερνετ και τους εξαπατούσε με το πρόσχημα παροχής εργασίας.

Η 49χρονη συνελήφθη προχθές στην Αργυρούπολη, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, δυσφήμηση, συκοφαντική δυσφήμηση και παροχή ψευδών στοιχείων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας η συλληφθείσα, μέσω αγγελίας που είχε δημοσιεύσει σε ιστότοπο, εξαπατούσε καλλιτέχνες με το πρόσχημα παροχής εργασίας, πείθοντάς τους να της καταβάλλουν χρηματικά ποσά, προκειμένου να επιλεγούν και εργαστούν σε δήθεν μελλοντικές θεατρικές παραστάσεις γνωστών σκηνοθετών – παραγωγών.

Η παράνομη δράση της αποκαλύφθηκε από άνεργη ηθοποιό, η οποία είδε την αγγελία, σύμφωνα με την οποία γνωστός θίασος ζητούσε ηθοποιούς για θεατρική παράσταση και όταν τηλεφώνησε της ζήτησαν 70 ευρώ ως δήθεν τέλος συμμετοχής σε σύλλογο διοργάνωσης παράστασης.

Η ηθοποιός όμως τηλεφώνησε και στην υπεύθυνη του θιάσου, η οποία την πληροφόρησε ότι δεν είχε βάλει καμία τέτοια αγγελία.

Αμέσως η καλλιτέχνιδα ειδοποίησε την αστυνομία και η 49χρονη συνελήφθη μετά από αστυνομική επιχείρηση, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει το προσημειωμένο ποσό των 70 ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και έγγραφο – αίτηση, που σχετίζεται με τον τρόπο δράσης της.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:28