search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:49
MENU CLOSE

Πώς ο Έλον Μασκ της Tesla έχασε 9,9 δισ. δολ. μέσα σε λίγες ημέρες

07.09.2020 08:10
Πώς ο Έλον Μασκ της Tesla έχασε 9,9 δισ. δολ. μέσα σε λίγες ημέρες - Media

 

Αφού κατέστη για λίγο ο πέμπτος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία που μετράται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια, τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, τελείωσε την περασμένη εβδομάδα με καθαρή παρούσα αξία περιουσίας μειωμένη κατά 9,9 δισ. δολ., καθώς οι εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας – και άρα οι περιουσίες των ιδρυτών τους – δέχθηκαν ένα ισχυρό πλήγμα.

Μολονότι οι τεχνολογικές εταιρείες ηγήθηκαν της ανάκαμψης της αγοράς την περίοδο της πανδημίας, μετοχές βαρέων βαρών όπως εκείνες των Facebook και Amazon σημείωσαν σοβαρή πτώση την Πέμπτη και την Παρασκευή, με ορισμένους παρατηρητές να κάνουν λόγο για “διόρθωση”. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 2,3% σε εβδομαδιαία βάση, ενώ ο βιομηχανικός Dow Jones “έχασε” 1,8%. Η μετοχή της Tesla είχε αρχίσει να “ταλαντεύεται” αρνητικά ήδη από την Τετάρτη, όταν έγινε γνωστό ότι ο μεγαλύτερος μέτοχός της εκτός ΗΠΑ, η σκωτσέζικη επενδυτική εταιρεία Ballie Gifford, μείωσε το ποσοστό της στην εταιρεία. Η μετοχή έκλεισε την εβδομάδα με πτώση 5,5%.

Ακόμη και μετά την πτώση, ο Musk είναι τέσσερις φορές πλουσιότερος σε σχέση με την περιουσία του πριν από έναν χρόνο, με 87,9 δισ. δολ. Βρίσκεται έτσι στην πέμπτη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, 5,5 δισ. δολ. μπροστά από τον Warren Buffett.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Jeff Bezos, πραγματοποίησε νέο ιστορικό ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, όταν το Forbes διαπίστωσε ότι έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία του οποίου η περιουσία ξεπέρασε τα 200 δισ. δολάρια. Με τη μετοχή της Amazon να σημειώνει απώλειες 3% σε εβδομαδιαία βάση, μετά το κλείσιμο της Παρασκευής, η περιουσία του Bezos σημείωσε πτώση 5,8 δισ. δολ., στα 193,5 δισ. δολ. Η πρώην συζυγός του, MacKenzie Scott (περιουσία 62,4 δισ. δολ.), έγινε φτωχότερη κατά 2 δισ. δολ. την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή capital.gr/forbes

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:49