search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:20
MENU CLOSE

Η φουτουριστική πόλη του Akon στη Σενεγάλη

08.09.2020 09:03
Η φουτουριστική πόλη του Akon στη Σενεγάλη - Media

 

Ο τραγουδιστής R & B Άκον (Akon), είναι ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία μιας φουτουριστικής πόλης στη Σενεγάλη, που θα ονομάζεται «πραγματική Wakanda».

Η κατασκευή του έργου στη Σενεγάλη, μια χώρα όπου μόνο το 44% των αγροτικών κατοικιών το 2018 είχε ηλεκτρικό ρεύμα, πρόκειται να ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο. Ο Άκον ανακοίνωσε τα σχέδιά του για τη φουτουριστική πόλη για πρώτη φορά το 2018, χαρακτηρίζοντάς την ως μια «πραγματική Wakanda», την πόλη από την ταινία «Black Panther» της Marvel, η οποία είναι η πιο τεχνολογικά προηγμένη στον κόσμο.

Σύμφωνα με την ABC News, ο Άκον έχει ήδη εξασφαλίσει το ένα τρίτο των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που χρειάζεται για να αρχίσει να χτίζει την πόλη, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιοι είναι οι επενδυτές στο φιλόδοξο έργο η κατασκευή του οποίου μπορεί να διαρκέσει περισσότερα από τρία χρόνια και έχει την ονομασία η «πόλη του Άκον».

Ο Άκον είπε ότι ελπίζει πως με το πρότζεκτ του θα δημιουργηθούν οι αναγκαίες θέσεις εργασίας στη Σενεγάλη και ότι πόλη του θα αποτελέσει πατρίδα για τους Μαύρους Αμερικανούς και άλλους που αντιμετωπίζουν φυλετικές αδικίες.

«Το σύστημα τούς αντιμετωπίζει άδικα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, τους οποίους δεν μπορείτε ποτέ να φανταστείτε. Και το υφίστανται, μόνον επειδή πιστεύουν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος» είπε.

Ο 47χρονος τραγουδιστής γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από γονείς από τη Σενεγάλη, αλλά πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας στη χώρα της Δυτικής Αφρικής, εξ ου και η απόφασή του να χτίσει την πόλη του εκεί.

Τα σχέδια για την πόλη του Άκον είναι εμπνευσμένα από παραδοσιακά αφρικανικά γλυπτά, που βρίσκονται στο Mbodienne, το οποίο βρίσκεται 62 μίλια έξω από την πρωτεύουσα Ντακάρ. Η πόλη θα περιλαμβάνει παραθαλάσσιο θέρετρο, τεχνολογικό κέντρο, στούντιο ηχογράφησης, αστυνομικό τμήμα, νοσοκομείο, στούντιο ταινιών και ένα ξενοδοχείο που η διακόσμηση των δωματίων θα είναι εμπνευσμένη από τα 54 έθνη της Αφρικής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:01