search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:32
MENU CLOSE

Γερμανία: Χιλιάδες διαδηλωτές σε 40 πόλεις απαίτησαν εκκένωση της Μόριας και υποδοχή τους στη χώρα – «Έχουμε χώρο» (Photos/Video)

10.09.2020 08:49
Γερμανία: Χιλιάδες διαδηλωτές σε 40 πόλεις απαίτησαν εκκένωση της Μόριας και υποδοχή τους στη χώρα - «Έχουμε χώρο»  (Photos/Video) - Media

 

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες σε περίπου 40 πόλεις της Γερμανίας και αρκετές χιλιάδες άνθρωποι κάλεσαν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δεχτεί μετανάστες η ΕΕ και η Γερμανία, τόσο από το στρατόπεδο της Μόριας που καταστράφηκε ολοσχερώς από τις πρόσφατες φωτιές όσο και από άλλα νησιά του Αιγαίου. Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 3.000 άτομα συμμετείχαν σε διαδήλωση στο Βερολίνο , περισσότεροι από 1.200 στο Αμβούργο και περίπου 300 στη Φρανκφούρτη.

Image

Οι διαδηλωτές ζήτησαν την άμεση εκκένωση όλων των καταυλισμών στα ελληνικά νησιά και την υποδοχή των ανθρώπων στη χώρα τους. Η οργάνωση Seebrücke είπε ότι τα μεμονωμένα κράτη θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες, καθώς η ΕΕ δεν προτάσσει καμιά ευρωπαϊκή λύση. Όπως ανακοίνωσε η οργάνωση, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις σε περισσότερες από 40 πόλεις. Τόνισε ότι 180 δήμοι και πόλεις στη Γερμανία είναι έτοιμοι να δεχτούν πρόσφυγες.

Image

Η Διεθνής Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα παρευρέθηκε επίσης στις συγκεντρώσεις με το σύνθημα “Έχουμε χώρο!”. Οι συμμετέχοντες έδειξαν αφίσες με επιγραφές όπως “Εκκένωση της Μόριας” και ” Shame on you EU ” (“Ντροπή σου ΕΕ”). Η εκκένωση του καταυλισμού είναι απαραίτητη λόγω των μη βιώσιμων υγειονομικών συνθηκών εκεί πριν από την πυρκαγιά, δήλωσαν οι ομιλητές.

Αρκετές ομοσπονδιακές πολιτείες συμφώνησαν να δεχτούν μετανάστες . Ωστόσο, ο Horst Seehofer’s (CSU) απέρριψε τέτοιες προσπάθειες. Το υπουργείο πρέπει να εγκρίνει προγράμματα εισδοχής μεταναστών σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη επιμένοντας σε μια “ευρωπαϊκή διανομή” τους..

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:27