search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:04
MENU CLOSE

Σύψας: Αναμφίβολα θα πάμε σε lockdown στην Αττική εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα

17.09.2020 05:48
Κορωνοϊός: Συναγερμός από Θωμαΐδη για τα λύματα - Καμία μείωση στο ιικό φορτίο - Media

 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί lockdown στην Αττική άφησε το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας.

«Ποτέ μη λες ποτέ με το lockdown. Αν χρειαστεί θα γίνει, αν συνεχιστεί η κατάσταση με την πανδημία, ιδιαίτερα στην Αττική, αναμφίβολα θα πάμε και στο lockdown. Το επόμενο βήμα, αν τα μέτρα δεν αποδώσουν, είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών», ανέφερε αρχικά ο καθηγητής.

«Ενδεχομένως θα είναι εβδομαδιαίας διάρκειας, αλλά θα είναι το επόμενο βήμα, γιατί η κατάσταση δεν εξελίσσεται καλά δηλαδή η ανοδική τάση της επιδημίας είναι πολύ έντονη και αυτό φαίνεται από τις διασωληνώσεις. Θα δώσουμε σίγουρα δέκα μέρες ή δύο εβδομάδες στα νέα μέτρα για να δούμε αν θα αποδώσουν. Αν συνεχιστεί η ανοδική τάση ενδεχομένως να πάμε στο ακραίο μέτρο», πρόσθεσε.

Ο Ν. Σύψας έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια. «Τώρα δεν είναι ο καιρός να είμαστε χαλαροί, τα πράγματα σοβαρεύουν» είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε αφήσει ανοιχτό, μετά από πολύ καιρό, το ενδεχόμενο και για καθολικό lockdown σε όλη την χώρα.

«Δεν αποκλείουμε τίποτα όταν έχουμε πει πως δεν μπαίνει σε ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής», ανέφερε χαρακτηριστικά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:04