29/10/2020 21:56:31

Πάνω από 5.000 οι πρόσφυγες στον Καρά Τεπέ

Πάνω από 5.000 οι πρόσφυγες στον Καρά Τεπέ - Media

 

Τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι έχουν οδηγηθεί στη νέα δομή για πρόσφυγες και μετανάστες που δημιουργεί η κυβέρνηση στον Καρά Τεπέ στη Λέσβο, ενώ η επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων συνεχίζεται. Στο μεταξύ, από τους ελέγχους που πραγματοποιούν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, έχουν εντοπιστεί 135 κρούσματα του κορονοϊού.

Οι άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19, έχουν ήδη μεταφερθεί στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στον καταυλισμό και βρίσκονται σε απομόνωση. Αυτά τα 135 περιστατικά προστίθενται στα 37 που είχαν καταγραφεί χθες.

Παρά τα φαινόμενα συνωστισμού, που παρατηρούνται και προκαλούν ανησυχία λόγω της πανδημίας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, δήλωσε ότι η επιχείρηση συνεχίζεται και ότι με τους ρυθμούς που προχωρά, μπορούν να εισέρχονται έως και 3.000 άτομα στη νέα δομή, μετά τους σχετικούς ελέγχους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.