01/03/2021 03:13:12

Σοκ και δέος από το Facebook: «Προετοιμαζόμαστε για μέτρα αν οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ καταλήξουν σε χάος»

Σοκ και δέος από το Facebook: «Προετοιμαζόμαστε για μέτρα αν οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ καταλήξουν σε χάος» - Media

 

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» μπαίνει το Facebook καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ και η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζει ανοιχτά ανησυχίες για χάος ή ακόμα και βία στην Αμερική.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία φαίνεται να εξετάζει ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα, ώστε να υπάρξει «περιορισμός της κυκλοφορίας περιεχομένου» αν οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου καταλήξουν σε χάος ή βίαιες ταραχές.

Όπως δήλωσε στους Financial Times, ο επικεφαλής διεθνών υποθέσεων του Facebook και πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βρετανίας, Nick Clegg, έχει ήδη καταρτιστεί σχέδιο για το πώς η πλατφόρμα θα χειριστεί μία σειρά αποτελεσμάτων και εξελίξεων, συμπεριλαμβανομένων και των εκτεταμένων πολιτικών αναταραχών.

«Υπάρχουν κάποιες επιλογές διαθέσιμες, αν πραγματικά υπάρξει εξαιρετικά χαοτικό ή ακόμα χειρότερα, βίαιες αναταραχές», δήλωσε ο Clegg, χωρίς πάντως να δώσει λεπτομέρειες για τα μέτρα ή κατά πόσο θεωρεί πιθανή την εφαρμογή τους στις εκλογές του Νοεμβρίου.
 
«Εχουμε ενεργήσει επιθετικά σε άλλα μέρη του κόσμου όπου πιστεύουμε ότι υπάρχει πραγματική αστάθεια και προφανώς έχουμε τα εργαλεία για να το κάνουμε αυτό (ξανά)», πρόσθεσε, επικαλούμενος την προηγούμενη χρήση «μέτρων για τον σημαντικό περιορισμό της κυκλοφορίας περιεχομένου στην πλατφόρμα».
 
Υπενθυμίζεται ότι το Facebook βρίσκεται στο «στόχαστρο» μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica και την αποκάλυψη ότι επέτρεψε στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016 να διασπείρει fake news που ευνοούσαν τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.