search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:25
MENU CLOSE

Συνωστισμός χωρίς τέλος στα μέσα μεταφοράς παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης – Αναζητούνται ευθύνες (Photos/Video)

23.09.2020 10:13
ΟΑΣΑ: Ποιοι δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο - Media

 

Παρά τις κατά καιρούς κυβερνητικές και υπουργικές διαβεβαιώσεις που ακούστηκαν και σήμερα από τα χείλη του υφυπουργού Μεταφορών Γ. Κεφαλογιάννη, για πύκνωση των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών, οι εικόνες που καταγράφει κάθε μέρα πλέον ο φωτογραφικός φακός αποκαλύπτουν το μέγεθος του συνωστισμού και των άμεσων επαφών ανάμεσα στους επιβάτες σε μόλα τα μέσα μεταφορών.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, στοιβάζονται σαν τις… σαρδέλες, ενίοτε τσακώνονται φραστικά ή και πιάνονται στα χέρια, καθώς τα αραιά δρομολόγια τροφοδοτούν ουρές, στριμώγματα και γενικώς σκηνικά απείρου κάλους και εκνευρισμού.

Μήπως αντίδοτο σε αυτή την εικόνα είναι οι μάσκες; Τότε γιατί χθες οι αστυνομικοί επέδραμαν πάλι σε ανοιχτή πλατεία, στο Παγκράτι, για λόγους συνωστισμού, αλλά εντός των τρένων και λεωφορείων, οι αρχές κάνουν τα στραβά μάτια, ή απλώς παραδέχονται ότι «προφανώς δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις»; Στις πλατείες με μάσκα δεν κάνει, αλλά στα λεωφορεία κάνει;  Πώς να τηρηθούν οι αποστάσεις όταν δεν υπάρχουν οχήματα, δεν υπάρχουν οδηγοί, τα όποια λεωφορεία που κινούνται ενίοτε πιάνουν.. φωτιά σε δρομολόγιο. Και άλλες πολλές ευτράπελες έως και δραματικές καταστάσεις…

Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς στο μέτωπο των συγκοινωνιών. Οι ελλείψεις σε οδηγούς, λεωφορεία και συρμούς, η παλαιότητα του στόλου και η κακή συντήρηση, προβάλλουν οι κυριότερες αιτίες για την εικόνα ασφυξίας που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στις αστικές συγκοινωνίες, αποτελώντας βόμβες μετάδοσης της πανδημίας σε ολόκληρη την Αττική.

Και η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο από την περασμένη καραντίνα ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15