20/10/2020 02:05:46

«Δεμένα» για 24 ώρες τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά λόγω απεργίας των ναυτεργατών (Photos)

«Δεμένα» για 24 ώρες τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά λόγω απεργίας των ναυτεργατών (Photos) - Media

 

Δεν αναχώρησε κανένα επιβατηγό πλοίο το πρωί της Πέμπτης από το λιμάνι του Πειραιά καθώς οι ναυτεργάτες πραγματοποιούν 24ωρη παμπειραϊκή απεργία. Στους καταπέλτες των πλοίων βρίσκονται ήδη από τα ξημερώματα δεκάδες απεργοί και αλληλέγγυοι στο πλαίσιο της σημερινής προειδοποιητικής απεργίας.

Την απεργία έχουν προκηρύξει η αΠανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΝΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Ένωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και η Ένωση Ηλεκτρολόγων (ΠΕΝΗΗΕΝ).

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Στο πλευρό των απεργών ναυτεργατών βρίσκεται το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Σωματεία, συνδικαλιστικές συλλογικότητες όπως η ΑΤΕ-ΕΚΑ και φορείς της περιοχής.

Τα ναυτεργατικά σωματεία διεκδικούν: Ανανέωση των ΣΣΕ με αυξήσεις, υποχρεωτική - δημόσια Ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες. Να παρθούν πίσω όλες οι ΠΝΠ και οι αντεργατικές διατάξεις. Πλήρη - σταθερή εργασία, με μείωση του εργάσιμου χρόνου, προσαρμογή των οργανικών συνθέσεων στις αυξημένες ανάγκες. Ουσιαστική προστασία των ανέργων κ.ά.

Πηγή φωτο 902.gr, prin.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.