search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:25
MENU CLOSE

Στρατιωτική θητεία: Aυτό είναι το σχέδιο για διζωνικό σύστημα – Θητεία από 9 έως 12 μήνες

24.09.2020 07:27
Στρατιωτική θητεία: Aυτό είναι το σχέδιο για διζωνικό σύστημα - Θητεία από 9 έως 12 μήνες - Media

 

Οι αλλαγές στη στρατιωτική θητεία βρίσκονται προ των πυλών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανάλογες ανακοινώσεις για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας σε 12 μήνες αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, εξετάζεται και η εφαρμογή ενός διζωνικού συστήματος, βάσει του οποίου όσοι υπηρετούν σε παραμεθόριο θα κάνουν θητεία 9 μηνών, ενώ όσοι επιλέγουν να κάνουν θητεία σε αστικά κέντρα, στην ενδοχώρα, θα υπηρετούν για 12 μήνες.

Το σενάριο της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 φαίνεται να παρουσιάζει δυσκολίες. Τα δύο σημαντικότερα ζητήματα είναι τα εξής: Πρώτον, με την υποχρεωτική στράτευση στα 18 θα χαθεί η ευκαιρία της στράτευσης επιστημόνων που αξιοποιούνται σε διάφορα πόστα στον στρατό κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Δεύτερον, υπάρχουν ερωτήματα για το εάν είναι εφικτή η υποδοχή χιλιάδων νέων που θα κληθούν να υπηρετήσουν.

Εξετάζεται, ωστόσο, να μπει ένα όριο ως προς την ηλικία κατά την οποία πρέπει κάποιος να καταταγεί στο στράτευμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:25