search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:23
MENU CLOSE

Παρέμβαση Κεραμέως για τα κλειστά σχολεία: «Δεν είναι απάντηση οι καταλήψεις»

25.09.2020 16:53
Κεραμέως: Αυτά είναι τα Fake News στην Παιδεία - Media

 

Στο επίμαχο θέμα των καταλήψεων στα σχολεία αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως κατά την επίσκεψή της σε σχολεία στην Κόρινθο και στην Τρίπολη.

Σε ερώτηση για τις καταλήψεις στα σχολεία, η κυρία Κεραμέως δήλωσε: «Δεν είναι απάντηση οι καταλήψεις. Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία, δεν νοείται να διακόπτεται η εκπαιδευτική διαδικασία».

Η κυρία Κεραμέως πρόσθεσε με νόημα: «Είμαστε σε στενή συνεργασία με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Περιφερειακούς Διευθυντές. Δεν γίνεται οποιοσδήποτε να εμποδίζει άλλον στην πρόσβαση στην εκπαίδευση. Ανοιχτά σχολεία, εμπιστοσύνη στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Η Υπουργός Παιδεία, κατά την επίσκεψή της, συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές για την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης από τον Covid19 και την έως τώρα λειτουργία των σχολείων.

Αναφερόμενη στην τηλεκπαίδευση, τόνισε πως είναι πολύ χρήσιμη και το Υπουργείο έχει παράσχει τα εργαλεία ώστε να εφαρμοστεί εάν, και εφόσον αυτό χρειαστεί, αλλά ασφαλώς τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση. Η Υπουργός συζήτησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς και για ευρύτερα εκπαιδευτικά ζητήματα, αλλά και για τα εργαστήρια δεξιοτήτων, τα οποία εφαρμόζονται πιλοτικά σε σχολείο που επισκέφθηκε.

Σε συνομιλία της με τους εκπαιδευτικούς, αναφέρθηκε στους μόνιμους διορισμούς που έγιναν για πρώτη φορά φέτος στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και επεσήμανε τη δράση του Υπουργείου από κοινού με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφορικά με την αναβάθμιση των σχολικών δικτύων (internet).

Μετά το τέλος της επίσκεψης, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα σχολεία σε Κορινθία και Αρκαδία, όπου με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώσαμε την υποδειγματική τήρηση των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης από τον κορονοϊό. Σε αυτό έχουν συμβάλει όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί, στελέχη εκπαίδευσης, μαθητές, γονείς».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:23