22/10/2020 12:20:05

«Πέταξε το γάντι» ο Τσακαλώτος: Νέα κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την κρίση

«Πέταξε το γάντι» ο Τσακαλώτος: Νέα κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την κρίση - Media
 
Κυβερνητική αλλαγή για την διαχείριση των παράλληλων κρίσεων της πανδημίας, των φυσικών καταστροφών και της οικονομίας ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής.
 
«Πρέπει να έρθει νέα κυβέρνηση που να έχει κατανόηση για το τι πήγε λάθος. Να καταλάβει την ενδογένεια αυτών των κρίσεων για να καταφέρει να μας βγάλει από την κρίση που μας φέρατε» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους παρισταμένους υπουργούς. Πάντως, όπως σημειώνει το protothema.gr, η φράση του κ. Τσακαλώτου εκλήφθηκε από αρκετούς ως αίτημα για εκλογές.
 
Συγκεκριμένα, ο Ε. Τσακαλώτος σημείωσε χαρακτηριστικά: «συνεχίζετε να ρίχνετε την ευθύνη στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τις αρχές του 2015. Είναι ντροπή πραγματικά, να τα λέτε αυτά εσείς που παραδώσατε τη χώρα χρεοκοπημένη με άδεια ταμεία, χωρίς ρύθμιση του χρέους, με δεσμεύσεις για πλεονάσματα 4.5%. Πότε θα αναλάβετε επιτέλους την ευθύνες σας αντί να κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ, τη νεολαία, τους μετανάστες τον οποιοδήποτε άλλο από εσάς; Δεν καταλαβαίνετε τίποτα από το μοντέλο ανάπτυξης των τελευταίων ετών και για αυτό δεν μπορείτε και δεν θα μπορέσετε να βγάλετε τη χώρα από την τριπλή κρίση. Για αυτό χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση».
 
Σε άλλο σημείο είπε: «αυτή η κυβέρνηση σύμφωνα με το αφήγημά σας υποτίθεται ότι είναι κυβέρνηση των επενδύσεων, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν καταλαβαίνει από αυτά. Αφήστε με όμως να σας πω πως αντιλαμβάνομαι εγώ τον όρο επένδυση. Επένδυση είναι ένα κόστος που υφίστασαι τώρα προκειμένου να αποκομίσεις οφέλη στο μέλλον ή να περιορίσεις τις ζημιές στο μέλλον. Σύμφωνα λοιπόν με τον δικό μου ορισμό, επένδυση είναι η αύξηση των ΜΕΘ, η μείωση των μαθητών ανά τάξη, η προστασία της εργασίας και του επιχειρηματικού κόσμου. Έτσι είναι οι επενδύσεις, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Για το δημόσιο τομέα όμως εσείς δε θέλετε να ακούσετε».
 
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.