search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:15
MENU CLOSE

Ντ. Τραμπ: Μήνυμα στους Αμερικάνους: «Φοράτε μάσκα, χρησιμοποιείτε αντισηπτικό»

04.10.2020 14:53
Ντ. Τραμπ: Μήνυμα στους Αμερικάνους: «Φοράτε μάσκα, χρησιμοποιείτε αντισηπτικό» - Media

 

Στροφή 180 μοιρών ως προς τη στάση του αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται ότι πραγματοποιεί ο Ντόναλντ Τραμπ, με την περιπέτεια της υγείας του να βρίσκεται εν εξελίξει.

Μέσω του διευθυντή της προεκλογικής του εκστρατείας, Τζέισον Μίλερ, ο οποίος μίλησε στο NBC, ο Ντόναλντ Τραμπ παρότρυνε τους Αμερικάνους να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

«Αυτό που είπε ο πρόεδρος ήταν να είμαστε προσεκτικοί, θυμίζοντας στους συμπολίτες μας να πλένουν τα χέρια τους, να χρησιμοποιούν αντισηπτικό, αλλά και να βεβαιώνονται ότι εάν δεν μπορούν να τηρούν τις αποστάσεις, να φορούν μάσκα. Και θεωρώ ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα προς όλους τους πολίτες της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μίλερ.

«Μίλησα με τον πρόεδρο χθες (σ.σ.: Σάββατο) το απόγευμα, για περίπου μισή ώρα, και έχει υψηλό ηθικό», είπε αρχικά ο Μίλερ. «Μάλιστα, ο πρόεδρος μού είπε δύο πράγματα. Πρώτον, ότι θα νικήσει τον κορωνοϊό, ότι ως έθνος θα νικήσουμε τον κορωνοϊό, και ότι η εκστρατεία μας θα νικήσει τον κορωνοϊό. Και μου είπε ότι μόλις βγει από το νοσοκομείο, θα τεθεί ξανά επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας», πρόσθεσε.

Η συμβουλή του Ντόναλντ Τραμπ προς τους Αμερικάνους έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη στάση που κρατούσε όλο το προηγούμενο διάστημα, με την απρόθυμη, στην καλύτερη περίπτωση, τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, στάση που είχε ως αποτέλεσμα ο Λευκός Οίκος να εξετάζεται ως εστία υπερμετάδοσης του ιού.

Εν τω μεταξύ η κατάσταση της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει προσβληθεί από την Covid-19, συνεχίζει «να βελτιώνεται» και θα μπορεί να βγει από το νοσοκομείο ήδη από την Δευτέρα, ανακοίνωσαν οι γιατροί του.

Το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα του Ντόναλντ Τραμπ έπεσε σε δύο περιπτώσεις από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, αλλά είναι καλύτερα και δεν έχει πλέον πυρετό, δήλωσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ από το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed.

«Οπως κάθε ασθενής, έχει τα πάνω και τα κάτω», πρόσθεσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, 74 ετών, ακολουθεί αγωγή με remdesivir, αλλά πλέον λαμβάνει και δεξαμεθαζόνη, ένα φάρμακο της οικογένειας των κορτικοειδών που χρησιμοποιείται στα σοβαρά περιστατικά της Covid-19.

«Σήμερα αισθάνεται καλά, είναι όρθιος και δραστήριος», είπε ο γιατρός Μπράιαν Γκαριμπάλντι. «Στόχος μας για την σημερινή ημέρα είναι να τον κάνουμε να φάει, να πιεί και να τον κρατήσουμε μακριά από το κρεβάτι όσο το δυνατόν περισσότερο, για να είναι δραστήριος και να συνεχίσει να αισθάνεται καλά».

«Ελπίζουμε να τον βγάλουμε από το νοσοκομείο ήδη από αύριο και να συνεχίσει την αγωγή από τον Λευκό Οίκο», πρόσθεσε.

Ο κορωνοϊος του Τραμπ αυξάνει το προβάδισμα για τον Μπάιντεν κατά 10 μονάδες

Δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που πραγματοποιήθηκε ακριβώς μετά τη δημοσίευση της είδησης ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του, Μελάνια, διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, δίνει το μεγαλύτερο προβάδισμα των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων στον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Αυτό καταγράφεται ένα μόλις μήνα πριν τις αμερικανικές Προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, το 51% όσων προτίθενται να προσέλθουν στις κάλπες, δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον Τζο Μπάιντεν, ενώ αντίθετα το 41% εκφράζει τη στήριξή του στον νυν Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Παράλληλα, το 4% δηλώνει ότι θα ψηφίσει έναν τρίτο υποψήφιο, ενώ ακόμη ένα 4% παραμένει αναποφάσιστο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:12