search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:59
MENU CLOSE

Πάργα: Άστεγοι οι μαθητές σε δύο σχολεία πέντε μήνες μετά τον σεισμό (Photos)

09.10.2020 05:42
Πάργα: Άστεγοι οι μαθητές σε δύο σχολεία πέντε μήνες μετά τον σεισμό (Photos) - Media

 

Δεν έφθανε η πανδημία που κρατά κλειστά δεκαδες σχολεία στη χώρα μας, έχουμε και αστοχίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης… η οποία έχει αφήσει στην τύχη τους μαθητές και οικογένειές στους στο Καναλλάκι  του Δήμου Πάργας.

Πέντε μήνες μετά τον σεισμό στην περιοχή  δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές στις σχολικές μονάδες ενω έως σήμερα δεν υπάρχει από πουθενά καμία σαφής απάντηση για το πότε πρόκειται να λειτουργήσουν τα σχολικά συγκροτήματα.

Ο λόγος για το κτιριακό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου, το ΕΠΑΛ και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καναλακίου τα οποία έχουν κριθεί ακατάλληλα για την εκπαιδευτική διαδικασία από τον τελευταίο σεισμό στις 21 Μαρτίου 2020 που εκδηλώθηκε στην περιοχή.

Οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν με μεγάλη καθυστέρηση, μόλις μετά τις 10 Αυγούστου και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Οι γονείς έχουν ξεσηκωθεί και διαμαρτύρονται για την κατάσταση την οποία υποχρεώθηκαν να βιώνουν μαζί με τα παιδιά τους.

Στο Καναλλάκι επικρατεί αναβρασμός και οι γονείς από την μια ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις ενώ από την άλλη φαίνονται πως έρχονται καταλήψεις στα όποια σχολεία λειτουργούν και φιλοξενούν τους «άστεγους» μαθητές .

Γονείς πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο, ζητώντας να βρεθεί λύση, ενώ καταλογίζουν ευθύνες στον Δήμο για την μεγάλη καθυστέρηση των εργασιών.

Σήμερα πρόκειται να γίνει εκ νέου συγκέντρωση προκειμένου να υπάρξει συνάντηση με τον Δήμαρχο Νίκο Ζαχαριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοτική αρχή, μετά από εισήγηση του περιφερειακού διευθυντή Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου και τον διευθυντή Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, επιδιώκει την ολοκλήρωση των εργασιών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και στο ΕΠΑΛ Καναλακίου σε πρώτη φάση, χωρίς να δεσμεύεται σε ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων.

Την ίδια ώρα τα παιδιά, τόσο από το Καναλλάκι όσο και από τα γύρω χωριά, παραμένουν μετέωρα και έχουν γίνει «μπαλάκι» αποτέλεσμα της ανευθυνότητας των όσων αποφασίζουν από τα γραφεία τους.

Είναι αναγκασμένα να επιστρέφουν στις δέκα το βράδυ στα σπίτια τους, αφού τα μαθήματα γίνονται απογεύματα σε άλλα σχολικά κτίρια. Στριμωγμένα σε αίθουσες χωρίς τον απαραίτητο εξαερισμό, με τους όποιους κινδύνους λόγω κορωνοϊού.

Επίσης προκύπτουν σοβαρά ζητήματα καθαριότητας και απολύμανσης των σχολικών χώρων αφού με την ολοκλήρωση τόσο των πρωινών όσο και των απογευματινών τμημάτων θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες καθαριότητας για την υποδοχή της επόμενης βάρδιας.

Πρόβλημα υπάρχει και με τη μεταφορά μαθητών και εκπαιδευτικών.

Τόσο το Γυμνάσιο όσο και το Λύκειο υποδέχονται μαθητές από τα γύρω χωριά της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου, για τους οποίους δεν έχει λυθεί ακόμη το θέμα της μεταφοράς.

Παράλληλα, σημαντικό τμήμα του εκπαιδευτικού προσωπικού διδάσκει σε περισσότερες από μια σχολικές μονάδες, με αποτέλεσμα η απογευματινή λειτουργία να τους επιβάλλει να παρευρίσκονται σε δύο ταυτόχρονα σχολεία.

Όλο αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση και έχουν έρθει τα πάνω κάτω στον καθημερινό προγραμματισμό των παιδιών αλλά και στις οικογένειές τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:59