search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:15
MENU CLOSE

Χρυσόγονος: Ο Λαγός θα παραμείνει ευρωβουλευτής ακόμη και αν φυλακιστεί (Video)

09.10.2020 06:38
Τελεσίδικη καταδίκη Μίχου-Λαγού για την επίθεση στο «Συνεργείο» (Photo) - Media

 

Την άποψη ότι ο πρώην χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός θα παραμείνει ευρωβουλευτής και θα απολαμβάνει όλα τα προνόμια που συνεπάγεται η θέση αυτή, θα μισθοδοτείται δηλαδή κανονικά, εξέφρασε το πρωί της Παρασκευής ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Κώστας Χρυσόγονος.

Ο καθηγητής, μιλώντας στο OPEN TV, συμπλήρωσε πως «θα γίνει άρση ασυλίας αλλά για την έκπτωση από το αξίωμα θα πρέπει να υπάρξει αμετάκλητη καταδίκη».

Ο k. Χρυσόγονος διευκρίνισε πως, ακόμη και αν ο καταδικασθείς στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, συλληφθεί και φυλακιστεί, θα εξακολουθεί να έχει θεωρητικά το αξίωμά του στην Ευρωβουλή, καθώς στην πράξη δεν θα μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Όσον αφορά στις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, που ευνοούν τη μη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, δήλωσε πως και χωρίς τις αλλαγές, η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων δεν θα ίσχυε άμεσα. 

Την ίδια ώρα, ο χρόνος μετράει αντίστροφα για το ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στην φυλακή και με τι ποινές.

Αντίστροφη μέτρηση για το ποιοι και για πόσα χρόνια θα φυλακιστούν.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 το πρωί θα συνεχιστούν οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης επί της εισαγγελικής πρότασης για τα ελαφρυντικά. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:15